Als jullie een beetje op mijn man lijken, dan maken jullie je niet zo heel erg druk over het verzinnen van een mooi kerstcadeau voor de dames. Een leuk douchepakketje of iets praktisch zoals een strijkbout komt altijd wel uit de hoge hoed. Maar wat nou als je een origineler cadeau kunt geven waar je vrouw of vriendin ook echt blij mee is? Een cadeau voor dames dat niet ieder jaar in de hoek van de kast verdwijnt of de rol van de vrouw in jullie relatie bevestigt? In dit artikel geef ik jullie vijf tips voor kerscadeaus voor dames waar je wél mee aan kunt komen.

Parfum

Het klinkt misschien standaard, maar een heerlijke parfum cadeau geven voor kerst aan je partner is een top idee. Koop het geurtje waar ze het al tijden over heeft of het geurtje dat al op de kaptafel staat, maar waar ze geen genoeg van kan krijgen. Dit laat zien dat je haar kent en dat je naar haar luistert als ze jou vertelt welke geur ze lekker vindt.

Je hoeft voor een fijne parfum ook helemaal de deur niet meer uit. Bestel de gewenste parfum gewoon bij een voordelige webshop als Easycosmetic en binnen een paar dagen wordt het cadeau voor je partner thuisbezorgd.. Aangezien de meeste parfums verschillende maten en soorten hebben, raad ik je aan om voordat je bestelt wel even sneaky door te vragen naar wat de dame in kwestie precies voor wensen heeft. Je kan ook haar huidige parfum eens goed onder de loep nemen. Dit voorkomt dat je het verkeerde parfum cadeau geeft.

Chocolade

Je zou het niet zeggen, maar de meeste vrouwen zijn nog steeds een sucker voor heerlijke chocolade. Natuurlijk geef je je partner voor kerst geen goedkope chocola, maar ga je “all out” door haar favoriete smaken met de hand te selecteren en eventueel zelfs te combineren met een ander cadeau, zoals een fijne pyjama of een dagje naar de sauna. Chocolade is het ideale cadeau voor je vrouw als je weet wat ze lekker vindt.

Lingerie

Nog een cadeau waarmee je kunt laten zien hoe goed je jouw partner kent. Door lingerie cadeau te geven waarvan je weet dat ze het mooi vindt ga je zeker punten scoren deze feestdagen. Zorg wel dat je de maten van de lingerie goed hebt. Lukt dit niet, dan is de kans dat je op de bank slaapt zeker aanwezig. Bewaar in ieder geval de bon als je niet helemaal zeker bent van de maten voor de prachtige lingerie die je voor jouw dame gaat kopen. Denk er wel aan: lingerie koop je niet voor jezelf. Koop dus echt alleen de lingerie waarvan je weet dat jouw vrouw die mooi vindt en waar ze zich goed in voelt.

Koffiemok of theebeker

Is jouw partner een koffie- of een theedrinker? Misschien is het een leuk idee om je partner voor de kerst een gepersonaliseerde koffiemok of theebeker te geven die past bij haar, jullie relatie of een bepaalde gebeurtenis. Combineer dit cadeau met een mooi theepakket, heerlijke chocolade of een specifieke koffiebonensoort waarvan je weet dat jouw vrouw daar goed op gaat en je kan het komende half jaar niet meer stuk. Zijn jullie thuis niet zo van de gepersonaliseerde bekers en mokken, dan kun je ook altijd mokken en bekers uitkiezen die passen bij jullie servies. Vertel er dan wel bij dat deze mok of beker speciaal voor haar is en dat niemand anders in huis deze mag gebruiken.

Snuggie

Wat is er nou beter dan een deken en een fijne trui, gecombineerd in één ontwerp? Lekker chillen op de bank en jezelf nooit meer af hoeven vragen waar je het dekentje gelaten hebt. Dit lieve mannen, is de snuggie. Denk je dat vrouwen dromen over dure reisjes, lange shopping sprees en wellness met vriendinnen? Ja dat ook wel, maar vaak willen we gewoon iets praktisch. Ik zou mijn man letterlijk in zijn armen springen als ik een snuggie cadeau zou krijgen. Lekker warm, comfortabel en niet in de laatste plaats: de mouwen in een snuggie zijn ideaal om mee te knuffelen.

Ik hoop dat ik jullie weer op een paar goede ideeën heb gebracht. Een origineel kerstcadeau voor dames verzinnen is helemaal niet moeilijk. Zorg gewoon dat je luistert naar je vrouw als ze je vertelt over de dingen die ze fijn vindt. Kies geen rolbevestigende cadeaus en wees bij het uitkiezen van het presentje niet egoïstisch. Fijne feestdagen!

Beeld van Shutterstock

Een gedachte over “5 kerstcadeaus voor dames

  1. Bedank voor de tips! Hoewel het geen kerst is, heb ik hier toch wat aan aangezien mijn vriendin volgende maand jarig is. Ik denk dat ze heel blij zal zijn met haar favoriete chocolade en een snuggie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.