Samen met Merel bedacht ik de Thuiswerk Tag. Ik werk sinds oktober 2017 fulltime thuis en dat bevalt me eigenlijk heel erg goed. Hieronder geef ik antwoord op een aantal vragen over hoe dat er nou eigenlijk uitziet, dat thuiswerken! Als je deze leuke tag overneemt, laat je het Merel en mij dan eventjes weten? Dan komen we gauw lezen wat jij voor antwoorden gegeven hebt. 

Wat voor soort thuiswerk doe je?
Ik ben fulltime blogger! Als ik dit aan mensen vertel, kijken ze me vaak een beetje vaag aan…fulltime bloggen, kan dat überhaupt? Jazeker, het kan, maar het is wel heel erg hard werken. En als ik niet werk/ziek ben/vakantie heb, dan heb ik natuurlijk geen inkomsten. Het is dus keihard knokken om een bepaald bedrag per maand binnen te halen. Tot nu toe mag ik niet klagen en ik hoop dat het zo blijft. En bloggen is niet zomaar eventjes een stukje schrijven he, laat ik dat maar meteen eventjes uit de wereld helpen. Bloggen is een vak…niets minder!

Waarom ben je gaan thuiswerken?
Door omstandigheden kon ik niet meer bij mijn vorige werkgever blijven werken. Dit had voor het grootste deel te maken met de opvang van de kinderen. Mijn vriend werkt 32 uur voor een baas, ik werk als eigen baas en heb veel meer tijd met de kinderen, heerlijk! Plus: bloggen is mijn ding (ik doe het ook alweer ruim 5 jaar)

Hoeveel tijd besteed je iedere week aan je werk?
Ik werk fulltime, dus minimaal 40 uur per week aan mijn blog. Ook naast het bloggen is er een hoop te doen, zoals de administratie, research doen, contact houden met (potentiele) opdrachtgevers etc.

Hoe hou je de planning bij?
Ik werkte in het afgelopen jaar veel met de Milly Pie, wat me erg goed bevallen is. Dit jaar schrijf ik alles op in de Zakenmam agenda. Ik gebruik geen digitale planners e.d., daar kan ik namelijk echt helemaal niets mee. Laat mij maar lekker pennen op papier!

Regel je opvang voor de kinderen?
Dante gaat naar school en Kian start binnenkort op de peuterspeelzaal. Verder hebben wij (op dit moment) geen andere opvang nodig.

Hoe houd je werk en gezin in balans?
Ik neem tussen het werken door genoeg tijd voor mijn gezin. Als Kian iets nodig heeft, dan hoeft hij niet te wachten. Als Dante klaar is met school, dan sta ik altijd op het schoolplein. En samen met mijn vriend een filmpje kijken, dat doe ik ook regelmatig. Verder ben ik 1 doordeweekse dag vrij. Soms werk ik in de ochtenden niet, maar in de avonden. Ik plan alles zelf in, dat is erg prettig.

Op welke manier start je werkdag?
Radio aan, laptop open, mailtjes bekijken. Daarna ga ik alles wat online gekomen is delen op social media.

Tijdens lunchtijd eet ik het liefst…
Beschuitje met bijvoorbeeld brie. Daarnaast een glas fris.

Mis je het werken voor een baas?
Totaal niet! Ik ben blij dat ik eigen baas ben en dat ik me, als ik me een keertje echt niet lekker voel, in ieder geval niet hoef ziek te melden. Verder weet ik heel goed wat mijn doelen zijn/wat ik nog wil bereiken. Ik bepaal wat er moet gebeuren en wat niet…freedom!

Mis je de praatjes bij de koffieautomaat met collega’s?
Soms wel, maar ik heb redelijk veel contact met collega-bloggers, waarmee ik ook regelmatig eventjes lekker kan sparren.

Heb je een vaste dag per week vrij?
Jup, de woensdag is hier geen werkdag, tenzij ik door omstandigheden een andere dag echt niet heb kunnen werken.

Wat kocht je van je eerste salaris?
Mijn Ralph Lauren zonnebril, die ik nog steeds met liefde draag en waar ik erg zuinig op ben!

Het lijkt me duidelijk, ik ben ontzettend blij met het thuiswerken. Ik ben benieuwd hoe anderen dit ervaren, daarom zou ik willen vragen aan Sandra, Marijke, Marguerita, Felice & Judith, of zij deze leuke tag ook willen invullen! 

Afbeeldingen: Pixabay

8 gedachten over “Thuiswerk Tag: ik ben een blije thuiswerker!

  1. Leuk om te lezen hoe jij je werkdagen invult. Dat bloggen een echte baan is, mag voorop staan ja. Het wordt weleens onderschat. Die mensen nodig ik van harte uit om eens een dagje mee te lopen 😀 De vrijheid van het thuiswerken vind ik ook een groot goed! Daar ben ik echt heel blij om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.