Het gemiddelde gezin heeft een printer in huis….en laten wij daar nou eens niet bij horen. In het verleden hebben we er eentje gehad, maar toen deze het begaf hebben we nooit een nieuwe aangeschaft. Tot een tijdje geleden mistte ik het apparaat ook niet…maar toen moest er ineens een werkstuk worden uitgeprint. Oeps…dat werd dus een ritje naar mijn ouders. Gelukkig had mijn moeder net nieuwe cartridges gekocht, zodat we meteen aan de slag konden. Het werkstuk (over Rembrandt van Rijn trouwens) werd door de pre-puber zelf per mail doorgestuurd en rolde uiteindelijk keurig netjes uit de printer. Het zette me aan het denken, misschien is het toch weer tijd om een printer aan te schaffen…er moet tenslotte wel steeds vaker wat worden geprint.

Kleurplaten

Tijdens de coronacrisis en het thuiszitten van de kids, is er heel wat wit A4 papier doorheen gegaan. We hebben voldoende stiften, potloden, krijtjes en verf in huis en ineens werd er uitgebreid geknutseld en getekend. Kleurboeken koop je voor een prikkie bij de witte boekhandel, maar zelf kleurplaten printen is natuurlijk nog makkelijker. Je kunt dan tenminste zelf kiezen wat je wilt inkleuren…wel zo fijn, aangezien unicorns niet echt populair zijn bij de boys hier.

Foto’s uitprinten

Als je goede inkt hebt, zoals bijvoorbeeld de HP 363 cartridges en je schaft fotopapier aan, dan kun je gemakkelijk zelf je foto’s uitprinten voor in dat ene mooie fotoalbum, of voor op een whiteboard. Mijn moeder heeft in haar kantoortje zo’n bord hangen en regelmatig worden de foto’s die erop hangen vervangen voor nieuwe exemplaren (de jongens veranderen natuurlijk zo ongeveer met de dag..dus een beetje recent beeld om naar te kijken is wel leuk. Wat ze wel doet, is de foto’s lamineren, zodat ze mooi blijven. De foto’s die op het bord hebben gehangen worden uiteindelijk in een map gestopt, inclusief datum en tekst, zodat er later een mooie herinnering is voor ze. Ik ben zelf niet zo goed in het bijhouden van fotoalbums, dus ik ben blij dat oma dit voor ze doet.

Werkstukken en scripties

Zoals ik in de inleiding al benoemde….tegenwoordig is het een verplicht nummertje om voor school alles uit te printen. Waar wij vroeger ons hele werkstuk met de hand moesten schrijven en de plaatjes uit moesten knippen, krijgen ze tegenwoordig punten voor de opmaak en styling. Ook voor oudere kinderen die scripties moeten maken geldt dit natuurlijk (evenals een boekverslag). Altijd maar afhankelijk zijn van anderen is niet echt een prettig idee.

Tickets

Uiteraard kun je tegenwoordig de meeste tickets gewoon op je telefoon zetten en laten scannen bij de ingang van bijvoorbeeld een pretpark, dierentuin of evenement. Toch is het mij opgevallen (zeker bij bezoekers van de Negenmaandenbeurs en Huishoudbeurs) dan veel mensen toch hun geprinte ticket mee hebben. Wat als je batterij ineens leeg is? Dan heb je ineens geen ticket….en dat is niet zo handig.

Salarisstroken en cv’s

Als je gaat solliciteren en ze nemen je aan, dan volgt er een arbeidsvoorwaardengesprek waarin ook je salaris zal worden besproken. Heel vaak vragen werkgevers hiervoor naar de salarisstroken van de periode daarvoor, zodat er een goede inschatting gemaakt kan worden met betrekking tot jouw nieuwe salaris. Daarnaast zijn er ook echt nog steeds (potentiële) werkgevers die je cv geprint willen hebben in plaats van in hun mailbox.

Administratie

In deze moderne tijd gaat een heleboel digitaal, maar sommige dingen wil je gewoon keurig opbergen in een map, zoals bijvoorbeeld een gedeelte van je administratie. Hoe fijn is het dan, dat je dit gewoon kunt printen en bij kunt voegen bij alle andere belangrijke documentatie? Ik heb voor mijn bedrijf ook een aantal aparte mappen met tabbladen, zodat ik alles snel kan vinden als ik het nodig heb. Ook persoonlijke administratie zit bij ons in een map, denk bijvoorbeeld aan de huurovereenkomst voor ons huis, maar ook arbeidsovereenkomsten, pensioenoverzichten enzovoorts.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.