Een abonnement op de sportschool kan je flink wat geld kosten. En vaak is het zo, dat je na verloop van tijd een stuk minder gaat. Althans, dat is mijn ervaring! Ik begon ooit fanatiek met sporten (3x per week) samen met een vriendin, maar al snel bleek dat we dat in combinatie met ons gezin, niet vol konden houden. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met een stukje doorzettingsvermogen, dat weet ik heus wel, maar het lukte toentertijd niet, punt. Omdat het leven al duur genoeg is, ging ik eens nadenken over alternatieven. Moet sporten echt geld kosten? I think not….!

#1 Touwtje springen
Lang geleden dat ik dat heb gedaan, maar vroeger vond ik het onwijs leuk om bezig te zijn met touwtje springen. Toen was het voor de fun, maar ik weet heus wel dat het een hoop energie kost als je dit “verplicht” een minuut of 10 moet doen. Wist je trouwens dat je in die tijd net zoveel moeite moet doen, als dat je 1,5 kilometer zou moeten hardlopen in 7,5 minuut? En de calorieën vliegen eraf; 1 uur touwtje springen zorgt ervoor dat je er zo’n 1300 zal verbranden. Ken je de liedjes van vroeger nog? Die kun je best zingen, als niemand meeluistert! 

#2 Fietsen
Ook een hele gezonde en zelfs leuke sportactiviteit (voor de meeste mensen) is fietsen. Er zijn verschillende gratis fietsroutes te vinden op het internet, dus als het mooi weer is, is het geen straf om bijvoorbeeld op je tweewieler van Matrabike te stappen en de natuur in de gaan. Vaak zijn er wel vrienden of vriendinnen die het gezellig vinden om mee te gaan. Op deze manier wordt de drempel om te gaan sporten toch een stukje lager.

#3 Hardlopen
Keep it simple: Installeer een app op je telefoon (muziek of coach), oortjes in en gaan met die banaan. Ik zie regelmatig op mijn social media berichten voorbij komen van mensen die hele routes rennen aan de hand van een app. En door die motiverende stem van bijvoorbeeld Evy schijn je ook nog eens een stuk harder te gaan lopen. En omdat de routes worden bewaard, kun je later nog eens terugkijken wat je allemaal hebt bereikt en dat geeft weer motivatie om door te gaan.  

#4 Pak wat vaker de trap
Op zich niet echt een sport, maar traplopen zorgt er wel voor dat je een stuk fitter wordt. En dan heb ik het niet over de trap naar beneden pakken, maar naar boven, want dat kost je namelijk de meeste energie. Als je dagelijks kiest voor de trap en niet voor de lift of roltrap zul je merken dat je conditie er op vooruit gaat. En het beste doe je dit natuurlijk ook met zware boodschappentassen; goed voor je armspieren (heb je meteen weer wat krachttraining gedaan).

#5 Work out van YouTube

Er zijn steeds meer work outs te vinden op YouTube. Of je nou kiest voor wat buikoefeningen, een keertje yoga, of het leren van een choreografie, alles kun je tegenwoordig online vinden. Je hoeft dus echt niet meer met je kont te schudden tijdens Zumba in de dansschool, gewoon thuis, in je hipster…lekker toch?!

#6 Wandelen
Wat dacht je van een flink stuk wandelen, bijvoorbeeld door het bos of door de duinen? En wandelingetje naar de supermarkt is te kort, tenzij deze natuurlijk 15 km verderop is. Zorg ervoor dat je met een groep wandelt, zodat er ondertussen ook nog gezellig wat gekletst kan worden. Trouwens ook prima te doen met kinderen, zeker in het bos, waar heel veel te zien en te vinden is.

Toch wel wat geld uitgeven? Heb je wel eens gedacht over de aanschaf van bumper plates? Deze halterschijven zijn in meerdere gewichtsklasse beschikbaar.

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.