Als je kind dol is op tenues of andere kleding van populaire voetbalclubs, is de kans groot dat je regelmatig shirts of trainingspakken op verlanglijstjes aantreft. Hier moet je op letten als je deze aan gaat schaffen.

Zorg dat je de originele spullen koopt

De verleiding kan zo groot zijn. Voetbaltenues kopen waar je kind om gevraagd heeft. Voor slechts een fractie van de prijs die ze bij andere winkels hanteren. Wat een koopje! Direct toeslaan, toch?

Misschien toch beter van niet. Voetbalkleding van de grote clubs is nu eenmaal prijzig. De clubs werken samen met de bekende, grote sportmerken, en hier hangt nu eenmaal een prijskaartje aan. Zeker als het dan ook nog eens om het nieuwste clubshirt gaat, met de juiste bedrukking en al. Vind je dit ergens voor een tientje of twee, drie? Dan is de kans groot dat dit geen zuivere koffie is.

Hoe herken je nagemaakte voetbaltenues? Door goed te kijken naar de aanbieder. Komt het via een Chinese verkoopsite, dan zit je al snel verkeerd. Waarom zou kleding van Europese clubs goedkoper zijn als je het in China bestelt, terwijl het de halve wereld over moet vliegen? Daar is maar 1 antwoord op: omdat het niet echt is. Dit soort kleding kopen is niet alleen schadelijk voor de club en het merk, je kan er ook zelf last van krijgen. Het materiaal waarvan de shirts zijn gemaakt is namelijk niet getest. Met een beetje pech krijg je er last van, of biedt het je in ieder geval niet het comfort dat je gewend bent.

Van welk seizoen is het?

Grote clubs veranderen ieder seizoen van tenue. Vaak zijn de veranderingen vrij subtiel, maar de kenners zien direct uit welk jaar een tenue komt. Jonge kinderen hebben hier lang niet altijd oog voor, maar wat oudere wel. Vind je ergens een mooie aanbieding voor een clubshirt, onderzoek dan altijd even van welk jaar dit is. Dit kan teleurstellingen voorkomen, want veel echte fans, jong en oud, willen toch echt graag het meest recente shirt dragen.

Zorg dat je de juiste club te pakken hebt

Het lijkt een inkoppertje, maar check heel goed welke club je kinds hart gestolen heeft voor je er kleding van aanschaft. Niets is zo pijnlijk voor een Real Madrid-fan als rondlopen in een FC Barcelona trainingspak. Met de enorme hoeveelheid clubs die we hebben in binnen-en-buitenland, is een foutje snel gemaakt. Is je kind van Manchester City of Manchester United? Real Madrid of Atletico Madrid? Wees heel zeker van je zaak voor je je aankoop doet, dat voorkomt teleurstellingen.

Gastblog. Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.