Door mijn werk als blogger kom ik op heel veel plaatsen en spreek ik ook met veel verschillende mensen. Omdat ik mijn geld verdien met het schrijven van blogs, is het wel belangrijk om hier opdrachtgevers voor te vinden. Natuurlijk zijn er tegenwoordig een heleboel platformen waarop men elkaar kan vinden op zakelijk gebied, maar ik heb toch gemerkt dat het geven van een visitekaartje ook nog steeds erg gewaardeerd wordt.

Als ik op een event een gesprek voer met iemand, dan is dat hoogstens een paar minuten. Waarom dat is? Omdat er nog een heleboel anderen in de wachtrij staan die ook hun neus willen laten zien. Ik vertel tijdens zo’n gesprek altijd in het kort wie ik ben en wat ik doe en vervolgens geef ik mijn visitekaartje. Mocht “men” interesse hebben om nog verder te praten (danwel mailen), dan weten ze me in ieder geval te vinden. De gegevens die erop staan zijn voldoende om mij op verschillende manieren te bereiken. Je kunt overigens met gemak visitekaartjes bestellen via het internet. Je hoeft echt niet meer naar een drukkerij om het daar allemaal in gang te zetten. Gemak dient de mens…en als drukke business woman (of man) ben je alleen maar blij als je het “gewoon eventjes” achter de laptop in elkaar kunt zetten.

Eigenlijk neem ik ook altijd visitekaartjes van anderen mee. Als ze voor het grijpen liggen op een beurs en het betreft bijvoorbeeld een leuke webshop, dan vermeld ik altijd dat ik een kaartje meeneem en dat ik later nog contact opneem per mail. Vaak vinden ze dat erg leuk en willen ze toch nog even in gesprek voordat ik verder loop. Enthousiasme is sowieso the key!

Naast het geven van het visitekaartje is het ook ontzettend belangrijk om een goede indruk achter te laten. Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet en dat je weet wat je aan de persoon in kwestie wilt overbrengen. Weet vooral goed wat je te bieden hebt en draag dit ook zeker weten uit! Jij bént je bedrijf en als je daar geen indruk mee weet te maken, dan wordt het erg lastig om verder te komen…en dat zou zonde zijn!

Of visitekaartjes nog van deze tijd zijn? Zeker weten….

Afbeelding: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.