Als ondernemer wil je natuurlijk dat jouw bedrijf door zoveel mogelijk mensen gezien wordt. Vaak zitten hier namelijk potentiële klanten tussen. Ik geef je graag enkele tips om jouw bedrijf in de kijker te zetten.

Zet in op sociale media

Social media is tegenwoordig the key. Zet dus zeker alle, voor jou interessante, kanalen in. Denk aan Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en zelfs TikTok. Post regelmatig een leuke foto van jezelf, een nieuwtje over het bedrijf, of zet toffe (win)acties online. Verloot leuke cadeautjes, zoals bijvoorbeeld pennen met logo (altijd handig als deze rond gaat zwerven bij iemand anders op kantoor; extra reclame voor jou dus) of gewoon een doosje bonbons. Ook heel erg belangrijk is de interactie met jouw volgers; reageer op de berichten die mensen plaatsen en zorg ervoor dat je hierdoor een actieve en positieve online uitstraling hebt.

Maak werk van een mooie website

Het is natuurlijk een investering, maar een mooie en aantrekkelijke website trekt klanten aan. Stel jezelf op een pagina voor, geef aan waar jouw bedrijf voor staat en plaats een duidelijk overzicht van de door jou aangeboden producten en diensten. Een stukje SEO is ook erg belangrijk, je wilt tenslotte dat men je gaat vinden via Google. Zorg dus dat je door middel van voldoende onderzoek weet op welke termen je goed zou kunnen ranken. Tegenwoordig zoeken de meeste mensen hun dingen online op, dus zorg dat je vindbaar bent! Neem een goede websitebouwer in de arm en ga er samen voor.

Investeer in promomateriaal

Klanten zijn van nature visueel ingesteld. Een beeld blijft veel langer hangen dan tekst en ook daar kun je handig op inspelen. Wat dacht je van een jas bedrukken met jouw logo zodat je reclame maakt terwijl je ergens rondloopt? Ook handig tijdens een beurs, zodat je herkenbaar bent voor jouw (potentiële) klanten. De mogelijkheden voor promomateriaal zijn zo goed als eindeloos en het ligt er maar net aan waar jouw voorkeur naartoe gaat.

Ga voor net dat ietsje meer

Tevreden klanten komen terug. En tevreden klanten krijg je niet alleen door een onberispelijk product of een prima dienst af te leveren, maar ook door hen te belonen als klant. Zo kun je overwegen om met een klantenkaart te werken, kun je korting geven via bepaalde acties of kun je hen verrassen met een kleine attentie bij levering (of tijdens hun verjaardag). Het stelt op zich niet zoveel voor, maar klanten waarderen dit zeker weten en zullen dus eerder geneigd zijn, om een volgende keer weer voor jouw bedrijf te kiezen.

Ga communicatie niet uit de weg

Of het nu gaat om een klant die je contacteert omdat hij tevreden is over jouw bedrijf, of een klant die even zijn ontevredenheid wil uiten, ga met iedereen een open en eerlijk gesprek aan. Natuurlijk is dit makkelijker met een tevreden klant, maar een ontevreden klant kun je wellicht toch tevreden maken. Wees eerlijk over wat misgelopen is, zoek samen naar passende oplossingen en kom de overeengekomen afspraken ook na. Klanten hebben echt wel begrip als er eens iets misloopt, het ligt er echter wel aan hoe je ermee omgaat. Als je bekend staat als een open en eerlijk persoon, die problemen netjes oplost, dan zullen nieuwe klanten je sneller een kans geven, dan als je alles uit de weg gaat.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.