Kinderen en dieren zijn doorgaans een gouden combinatie. We hebben vroeger met de oudste heel wat uurtjes gekeken naar Pororo, Pingu en Bernard Bear en ook de jongste wil nog weleens een oude dvd kijken. Op televisie is er overigens ook nog genoeg te zien. Ik deel de 5 allerleukste kinderprogramma’s met dieren in de hoofdrol.

Bing

https://youtu.be/u1xoexVHTNc

Bing is een jongetje van 3 jaar, speels, vol energie en nieuwsgierig. Een echte peuter die alles wil uitproberen! Soms gaat dat ook wel eens mis… maar dan is Flop er. Die zorgt altijd dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. Bing is bekroond met vele prijzen, waaronder die van beste pre-school programma op de Engelse televisie en een Emmy Award. Er is zelfs een heuse bioscoopfilm uitgebracht en ook heeft hij zijn eigen YouTube-kanaal.

PAW Patrol

PAW Patrol is een avontuurlijke actieserie over een reddingsteam bestaande een aantal heldhaftige puppy’s. Ryder, een whizzkid, geeft leiding aan de PAW Patrol. Hij rijdt op een quad, die ook als hovercraft gebruikt kan worden. Samen voeren ze vele reddingsmissies uit. Samenwerken is the key….en ondanks dat er wel eens iets mis gaat, komt alles weer op z’n pootjes terecht.

Kikker & vriendjes

Gebaseerd op de alom bekende en bekroonde Kikker-prentenboeken van Max Velthuijs. De serie volgt de avonturen van Kikker. Eend, Haas, Varken en Rat en laat kinderen de kracht van vriendschap ontdekken.

Peppa Pig

Peppa is een schattig en ondeugend klein varkentje die samenwoont met haar kleintje broertje George, Mama Big en Papa Big. Peppa houdt erg van spelletjes spelen, verkleden, dagjes uit en in modderpoelen springen! Haar avonturen eindigen altijd goed en met een vrolijke knor. Een echte hit onder de allerkleinste kijkertjes. Bij Lobbes kun je terecht voor het allerleukste speelgoed van deze serie.

nijntje

Nijntje is wereldwijd het meest bekend en het meest populair van de figuren uit de boeken van Dick Bruna. Hij heeft over haar ook de meeste boeken gemaakt (meer dan 30). Ze spreekt kinderen over de hele wereld aan en geeft ze een warm en prettig gevoel van veiligheid. Veel kinderen herkennen zich in nijntje en in haar avonturen. Ze is ongecompliceerd en onschuldig, is positief en staat open voor nieuwe ervaringen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.