Om het bezoek aan attracties en musea in Nederland een extra impuls te geven, lanceert het Nederlandse kaartjesbedrijf Tiqets tussen 14 en 20 september in samenwerking met 18 musea en attracties in Nederland de zogenoemde ‘Awakening Weeks’. Consumenten kunnen zich aanmelden voor gratis virtuele Engelstalige rondleidingen door gidsen van zeven musea en attracties waaronder de Johan Cruijff Arena, Body Worlds, Royal Delft, het kunstmuseum Moco en de stripclub Tour de BonTon die je live meenemen langs verschillende bezienswaardigheden. Ook geven verschillende deelnemers tijdens de promotieweek korting op entreekaarten.

Na een uitermate vervelende eerste helft van 2020 voor attractieparken, musea en overige attracties hebben deze inmiddels de nodige Covid-19 maatregelen getroffen om bezoekers weer welkom te heten. Wij ondersteunen ze daarbij graag met onze Awakening Weeks actie’, aldus Tiqets oprichter en President Luuc Elzinga. De Awakening Weeks worden in zes opeenvolgende weken in zes landen uitgerold: Engeland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Italië en de VS. Tiqets verkoopt wereldwijd toegangskaarten voor momenteel ruim 3000 attracties en musea in meer dan 60 landen. In Nederland bedraagt het aanbod momenteel ruim 220 locaties.

Gratis virtuele rondleidingen worden gegeven in de Johan Cruijff Arena met onder meer de kleedkamers van de spelers, Tour de Bon Ton, Body Worlds, Lovers Canal Cruise, Ripley’s Believe it or Not, Royal Delft en het Moco museum. Alle online rondleidingen plaats op donderdag 17 september met uitzondering van die van Royal Delft die woensdag 16 september om 16.00 uur live gaat.

Een van de gekste musea van Amsterdam is zonder twijfel Ripley’s Believe It or Not – een bonte verzameling van bizarre wetenswaardigheden en attracties waaronder de langste man ter wereld, de zwaarste spin ter wereld, een torenhoge robot gemaakt van auto-onderdelen en een hond van fietskettingen. Neem je kinderen mee met korting om het zelf te beleven of meld je aan voor de virtuele rondleiding die 17 september om 11.30 uur begint.

Wil je zien hoe een van de ambachtslieden van Royal Delft wit aardewerk kundig met een penseel Delfts Blauw beschildert en meer horen over de bijna 400-jarige geschiedenis van de enig overgebleven aardewerkfabriek uit 1653, schrijf je in voor de rondleiding op woensdag 16 september.

Overige deelnemers zijn het Muiderslot, het prostitutiemuseum Red Light Secrets, Xtra Cold Icebar, Heineken Experience, het museum voor duurzame mode Fashion For Good, het stoomschip SS Rotterdam, Diamond Museum, Royal Coster Museum, Efteling, het speeltuin voor volwassenen en Instagram-proof museum Wndr Experience en Euromast die geen virtuele rondleidingen verzorgen maar waarvoor men wel direct online entreekaarten kan reserveren.

Omdat wij cultuur en dagtoerisme nog toegankelijker willen maken voor consumenten wereldwijd, zijn de virtuele rondleidingen in het Engels zodat ook inwoners uit Europa en daarbuiten aan de virtuele tours kunnen deelnemen’, aldus Ezinga.

Voor meer informatie over de Awakening Weeks actie, data en tijdstip van de gratis rondleidingen, de deelnemende locaties in Nederland en aanmelden kijk je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.