May the force be with you. Het is tijd om de koers te veranderen! Ontdek met jouw Sim de wereld van Star Wars en sluit je aan bij de First Order, het Verzet of beleef een avontuur als schurk.  In Sims 4 Star Wars™: Journey To Batuu schrijf jij jouw eigen verhaal. Deze uitbreiding is sinds 8 september 2020 verkrijgbaar voor € 19,99 op PC, Mac, Playstation 4 en Xbox One. Benieuwd naar dit pakket? Hieronder de review over Star Wars™: Journey To Batuu voor de pc.

Voor de echte Star Wars fans is deze gamepack natuurlijk meteen een feestje. In de wereld van Batuu draait het om drie fracties. Het dappere verzet, de listige First Order met de Schurken die op de achtergrond van de chaos profiteren. Jouw sim kiest zijn eigen bestemming. Probeer het vertrouwen te winnen van het verzet, de First Order of de schurken en bouw je reputatie op. Er is veel spanning tussen de verschillende fracties op Batuu voelbaar. In de straten patrouilleren stormtroopers op zoek naar bewijs voor het verborgen Verzet en rebellen voeren geheime plannen uit in hun mysterieuze bunker.

Een nieuwe wereld: Batuu

De Sims 4 Star Wars™: Journey To Batuu heeft weer een prachtige nieuwe wereld toegevoegd aan het spel. Er is wel een nadeel, want het is een vakantiewereld. Je kunt zelf geen huizen bouwen of dingen toevoegen in de wereld. Daarom is deze gamepack minder geschikt voor echte bouwers. In Batuu zijn drie ‘wijken’: Black Spire Outpost , Verzetskamp en de First Order District.

Voer missies uit om het vertrouwen te winnen

Een belangrijk onderdeel van deze gameplay zijn de drie verschillende fracties. Jouw Sim kiest een fractie, maar je moet hard werken om het vertrouwen van de fractie vervolgens te verkrijgen. Jouw Sim voert missies uit, maar dat is niet altijd zonder gevaar. Na het voltooien van bepaalde missies verzamelt jouw Sim beloningen en verdienen ze reputatiepunten voor de betreffende fractie. Het stijgen in rand door het voltooien van de missies zorgt ook voor nieuwe fractiecontacten, die bekend zijn uit de Star Wars™ filmreeks, zoals Vi Moradi, Rey, Kylo Ren, Hondo Ohnaka. 

Andere typische Star Wars™ dingen..

Het is natuurlijk een echte Star Wars™ gamepack. En het zou geen Star Wars™ zijn zonder lichtzwaarden en droïden. De lichtzwaarden maken ze natuurlijk niet gemakkelijk beschikbaar. Je moet de juiste onderdelen vinden om je eigen lichtzwaard te maken. En dan heb je eindelijk een eigen lichtzwaard, dan moet je vervolgens er nog mee om leren gaan ook! (Helaas geen nieuwe vaardigheid, maar je bouwt wel aan je fitness skills). En als de eenzaamheid te groot wordt, dan kun je altijd nog je eigen maatje kopen bij het Droïdedepot.

Mijn Mening

Allereerst moet ik vertellen dat ik helemaal niets heb met Star Wars™.. En toch ben ik ontzettend blij met deze nieuwe gamepack. Het is wel even wennen in het begin, omdat je de verschillende fracties onbekend zijn als je niet bekend bent met Star Wars™. Wat ik ontzettend leuk vind is de verschillende kanten waarmee je op kunt in het spel. In principe zijn er drie vaste verhaallijnen, maar je kan natuurlijk zelf verschillende kanten op. Een nadeel aan het spel is wel het vele reizen tussen de verschillende delen van de wereld, maar gelukkig laden de schermen redelijk snel. Daarnaast vind ik het persoonlijk erg jammer dat je zelf geen huis kunt bouwen in de wereld, want dat lijkt mij ontzettend tof. Ik ben wel ontzettend blij met deze uitbreiding, maar het is geen typische Sims game en dat maakt het ook lekker vernieuwend.

Meer informatie vind je hier.

Over de auteur

Celine Klooster is blogger en schrijver en je kan haar vinden op The Blog Boss en The Beautyboulevard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.