Consumenten zijn steeds meer op zoek naar manieren om duurzaam te leven en minder wegwerpproducten te gebruiken. Daar speelt CAYBOO op in door het ontwikkelen van uitwasbare make-up pads, gemaakt van bamboe. Super zacht voor je huid en goed voor het milieu.

Vrouwen gebruiken al gauw zo’n 1000 wattenschijfjes per persoon per jaar. Die worden eenmalig gebruikt en verdwijnen daarna direct in de prullenbak. Aangezien er alleen al in Nederland ruim zeven miljoen volwassen vrouwen wonen resulteert dit in een flinke afvalberg. Gelukkig kan deze afvalberg enorm verkleind worden door het gebruiken van wasbare wattenschijfjes.

Pure zachtheid voor je huid

Bamboe is een sterk en duurzaam materiaal. Deze grassoort groeit hard en er is geen heraanplant nodig bij het kappen. Bovendien is er bij de groei geen pesticide nodig, waardoor het milieu gespaard wordt. Bamboe heeft een goed absorberend vermogen en neemt daardoor veel vocht op. Daarnaast is het een zacht materiaal, waardoor het uitermate geschikt is om te gebruiken voor de gevoelige huid, zoals bijvoorbeeld de huid rondom de ogen.

Ook geschikt voor de schoonheidssalon

De uitwasbare bamboe make-up pads zijn van het eigen merk CAYBOO, dat garant staat voor een goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. De schijfjes zijn samengesteld uit 70% bamboe en 30% katoen en zowel geschikt voor thuis als gebruik in de salon. De wattenschijfjes kunnen gewassen worden in de wasmachine en zijn dus keer op keer herbruikbaar. Een doosje met 12 wasbare wattenschijfjes (4 wit, 4 grijs en 4 zwart), inclusief een waszakje van biokatoen is verkrijgbaar voor € 13,95.

Bamboe wattenstaafjes

Naast wasbare bamboe wattenschijfjes zijn er ook bamboe wattenstaafjes verkrijgbaar bij CAYBOO. Niet wasbaar, maar wél een stuk minder schadelijk voor het milieu dan de bekende plastic exemplaren. Bamboe wattenstaafjes zijn een duurzaam alternatief en helpen mee om overtollig plastic de wereld uit te helpen. Ze zijn verkrijgbaar voor € 2,25 per 100 stuks.

Over CAYBOO

CAYBOO is in 2012 opgericht door de twee vriendinnen Marga en Ilona. Naast ondernemerschap, willen zij graag hun steentje bijdragen aan een duurzame wereld. De naam CAYBOO is een samenstelling van het Vietnamese woord Cây tre en het Engelse woord Bamboo. Beide woorden betekenen bamboe. Alle bamboe producten zijn te koop via www.cayboo.nl en de bamboe horloges via www.timeboo.eu. Wil je de producten liever voelen, zien en passen? Dan ben je van harte welkom in de winkel aan de Steenweg 7 in Sittard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.