Met het winterse weer, ben je er wellicht niet echt mee bezig, maar het wordt vanzelf weer zomer. Het moment dat de auto weer helemaal volgepakt staat te wachten en de reis naar de camping in Noord Italië kan beginnen. De kinderen hebben er uiteraard ontzettend veel zin in, maar hebben eigenlijk niet zo door hoelang de zit daadwerkelijk gaat worden. Het eerste uur komen ze gemakkelijk door en het tweede waarschijnlijk ook wel (met wat drinken, eten en gezellig kletsen). Tot op een bepaald moment de verveling toe slaat. Hoe kom je daar door heen?

Tip 1: Reis bingo

Op verschillende websites zijn bingo’s voor de reis te downloaden. Het is natuurlijk ook leuk om deze zelf te maken. Zorg voor verschillende bingo-kaarten en zet daarop meerdere vakjes die doorgestreept kunnen worden. Aan de hand van leeftijd en interesse kunnen de kaarten zelfs op maat gemaakt worden. Bij kleine kinderen is het leuk om met afbeeldingen te werken en simpele dingen te vragen zoals zoek een gele auto of zoek een koe. Bij de grotere kinderen kun je al moeilijkere zoekopdrachten erop zetten zoals zoek een Peugeot of zoek een kenteken wat begint met een F.

Tip 2: Auto’s tellen

Je kunt het zo makkelijk en moeilijk maken als je zelf wilt. Tel alle gele auto’s, tel alle Porsches, Tel alle blauwe auto’s, maar trek er de witte auto’s die je tegen komt vanaf. Maar ook varianten als wie als eerste een rode Volkswagen ziet heeft gewonnen, kunnen gespeeld worden.

Tip 3: Opblaasbal

Oké niet helemaal voor op de achterbank, maar zo halverwege, iets eerder of later in de reis is het gewoon even niet meer te doen om door te rijden. De bestuurder moet de benen strekken en de kinderen willen ook maar wat graag even rennen. Een opblaasbal biedt de mogelijkheid om met heel weinig volume in de auto te gaan. Eenmaal opgeblazen zorgt hij voor een hoop speelplezier. Zo kan er tijdens de pauze een potje voetbal gespeeld worden, maar ook andere balspelletjes zijn natuurlijk mogelijk. Het voordeel van zo’n spel is de lichamelijke beweging. Neem er zeker eventjes uitgebreid de tijd voor, zodat je daarna weer een heel stuk verder reizen. 

Tip 4: Wie ben ik?

Op een memoblaadje een held, voorwerp of persoon schrijven en dat bij een ander op het voorhoofd plakken zonder dat die persoon ziet wat hij/zij is. Daarna kan het spel beginnen door te raden wie of wat hij/zij is. Wie raadt als eerste het juiste antwoord?

Tip 5: Geen ja – Geen nee

Elkaar vragen stellen zonder dat het afgesproken woord gezegd wordt. Zo kun je het spel “Geen ja – Geen nee” spelen maar ook waarbij je een bepaalde letter niet uit mag spreken. Na een tijd raak je ook hier op uitgekeken maar zolang het werkt vliegen er weer een aantal kilometers om en voor je het weet ben je een stuk dichterbij de vakantiebestemming.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock/Jack Frog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.