welke lingerie past bij welk figuur

Ik laat regelmatig mijn bh-maat opmeten bij Hunkemöller en aan de hand daarvan koop ik nieuwe exemplaren. Als je bh niet goed zit, dan loop je namelijk grof gezegd gewoon voor paal. En er zijn echt een heleboel dames die de verkeerde maat dragen! Meestal scoor ik, als ik toch in de winkel ben, meteen wat bijpassende broekjes. Tierelantijntjes en veel kleur zijn aan mij niet besteed. Zwart is echt mijn ding, hoewel ik tegenwoordig steeds vaker voor wat meer kleur kies in mijn outfits. Niet echt relevant voor lingerie trouwens, want dat is iets wat niet de hele wereld hoeft te zien. Brengt me op het volgende…..welke lingerie past nou eigenlijk bij welk figuur? Partners….let eventjes op….Valentijn komt eraan…..hopelijk heb je iets aan mijn tips!

Welk figuur heeft ze?

Indien je op zoek bent naar mooie lingerie, dan is het toch wel van belang dat je eens goed kijkt naar degene waarvoor je mooie lingerie wilt gaan aanschaffen. Elk soort figuur vraagt om een andere ondersteuning, zodat de rondingen van de betreffende vrouw zo mooi mogelijk uit de verf komen. Uiteraard gaat het bij een advies altijd om een aanbeveling en hoeft niemand zich eraan te houden. Men gaat uit van de gemiddelde borstgrootte van Nederland. Is er sprake van hele grote borsten, dan is meer ondersteuning altijd aan te raden!

Appel

Vrouwen met een appelfiguur hebben smalle heupen en smalle schouders met een rond bovenlichaam. Draag vooral stevige stoffen met verticale lijnen die alles op zijn plek houden. Op deze manier worden je vormen het beste geaccentueerd. Heb je weleens aan het dragen van body’s gedacht? Deze zijn vaak goed stevig en zorgen ervoor dat je figuur mooi naar voren komt. Kies je voor een body met een diepe v-hals, dan worden je borsten mooi geaccentueerd. Heupen breder laten lijken? Kies voor een string met details aan de zijkanten.

Atletisch

Indien de vrouw een atletische bouw heeft, dan heeft ze smalle schouders en smalle heupen met een recht bovenlichaam. Kies bij dit figuur voor push-up bh’s en bustiers. Deze zitten goed om de hele borst heen en zorgen ervoor dat je borsten groter zullen lijken. Vermijdt bh’s die klein of laag uitgesneden zijn, deze laten de borsten alleen maar kleiner lijken. Met smalle heupen zijn alle slips wel geschikt voor dit figuur.

Diamant

Is er sprake van een vol bovenlichaam gecombineerd met smalle heupen en slanke benen? Dan gaat het hier om een diamant-figuur. Er zijn dan vaak grote borsten in het spel, waardoor er het beste gekozen kan worden voor een voorgevormde bh met brede bandjes. Heeft de dame in kwestie geen hele grote borsten, dan kun je ook kiezen voor een beugel bh of een balconette bh. Om het figuur wat meer in balans te brengen kun je het beste de nadruk op het broekje leggen. Kies dan het liefste voor een slip of string met een printje of wat kant.

Peer

Heeft de dame volle billen, een slanke taille en zijn de heupen breder dan de schouders…dan heb je te maken met een ‘peer-figuur’. Je kunt de nadruk hierbij het beste leggen op het bovenlichaam. Kies bijvoorbeeld voor lingerie met leuke kleuren of een printje.

Zandloper

Als zandloper zijn de heupen en schouders in verhouding met elkaar. Als de taille aan de rechte kant is, kun je dit oplossen door een bh te kopen met een stevige ondercup. De taille meer in het midden van het lichaam hebben zitten? Kies voor een rioslip. Deze laat de benen langer lijken en het onderste deel van het bovenlichaam korter.

De juiste keuze maken

Indien je ‘het toch niet zeker weet’ kun je altijd even informeren wat ze mooi vindt natuurlijk. Of neem eens een kijkje in de la, zodat je weet welke maat bh er nodig is en wat er allemaal voor printjes geliefd zijn. Ook een goede tip; laat haar wat exemplaren in het online winkelmandje van de Bijenkorf gooien, zodat je wat te kiezen hebt. En als je bh’s moet wassen en laten drogen, laat dit dan het liefste aan haarzelf over…tenzij je echt weet wat je doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.