LEGO VIDIYO: een speelse en innovatieve manier om muziekvideo’s te maken.

De LEGO Group en Universal Music Group (UMG) kondigen vandaag de lancering van LEGO® VIDIYO™ aan: een speelse en innovatieve manier om muziekvideo’s te maken. Kinderen laten hun creativiteit de vrije loop door hun eigen muziekvideo’s te regisseren, de hoofdrol erin te spelen, LEGO minifiguren erin tot leven te laten komen, én de video’s te delen met anderen in een veilige online omgeving. Met LEGO VIDIYO dansen kinderen overal ter wereld aan de zijde van hun favoriete LEGO minifiguren, op de beat van topartiesten die zijn verbonden aan UMG.

LEGO VIDIYO is een nieuw platform dat zich richt op kinderen van 7 tot 10 jaar en vormt een unieke combinatie tussen fysiek en digitaal spelen. Met LEGO VIDIYO gaan kinderen aan de slag met hun eigen muziekvideo’s waarin ze optreden aan de zijde van bandleden in de vorm van coole LEGO minifiguren. Kinderen kiezen hun favoriete muziek uit een wijd repertoire aan nationale en internationale artiesten, die verbonden zijn aan Universal Music Group.

De muziekvideo’s kunnen pas online gedeeld worden na geverifieerde toestemming van een ouder en nadat de clip in-app gecontroleerd is, zodat anonimiteit en extern toezicht op alle inhoud die naar de app-feed wordt geüpload, gewaarborgd zijn. Ouders kunnen erop rekenen dat hun kinderen met LEGO VIDIYO hun creativiteit de vrije loop laten in een veilige online omgeving.

LEGO VIDIYO: een speelse en innovatieve manier om muziekvideo’s te maken.

Unieke optredens en opvallende bandleden

Jonge videomakers experimenteren naar hartenlust met alle unieke features die LEGO VIDIYO te bieden heeft: een compleet nieuwe app, minifiguren die door middel van augmented reality tot leven komen en ‘Beatbits’-special effects die zorgen voor een eindeloze combinatie aan bewerkingsopties. Dit is hoe het werkt:

  • Kies in de app een an de vele nummers uit een breed scala gevestigde artiesten – zowel hedendaagse hitlijst-toppers als welbekende klassiekers.
  • Stel je band samen uit een levendige collectie minifiguren die je zelf vormgeeft en tot leven brengt met de AR-technologie in de LEGO VIDIYO-app.
  • Door middel van BeatBits, scanbare elementen in de LEGO VIDIYO-app, ontgrendel je speciale digitale effecten waarmee je de muziekvideoproducties kan personaliseren. Videomakers kiezen uit een heel pak aan visuele effecten zoals bling-bling effecten, confettidouches of X-ray-zicht, en kunnen daarnaast ook audio-effecten selecteren zoals DJ-scratching, een hoge muizenstem of een saxofoonsolo. Daarnaast zitten er ook leuke typische moves en gimmicks in, zoals breakdancen of surfen op een haai.
  • Kies je podium. Parken, slaapkamers, achtertuinen of een setting met LEGO stenen: LEGO VIDIYO muziekvideo’s kunnen zich werkelijk overal afspelen. In slechts drie seconden scant de app je locatie en begint het aftellen naar de productiefase.
  • Door wens BeatBits te selecteren, nemen kinderen de creatieve controle over hun eigen muziekvideoproductie, en halen hun beste dansmoves boven in een schitterende performance van 60 seconden. Deze video kan dan later worden ingekort tot deelbare clips van 5, 10, 15 of 20 seconden.
  • Clips worden vervolgens geüpload naar de app-feed; dit kan echter pas nadat de inhoud kritisch is beoordeeld. Inhoud met persoonlijk identificeerbare informatie, zoals kinderen die in de video meespelen, wordt niet goedgekeurd om te uploaden naar app-feeds. Wel kan deze lokaal ‘in-app’ worden opgeslagen, zodat vrienden en familie er in besloten kring er van kunnen genieten.

LEGO® VIDIYO™: een speelse en innovatieve manier om muziekvideo’s te maken.

Creatieve ontwikkeling en verbeelding

Muziek en creatief spel zijn fundamenteel in het leven van kinderen, zo blijkt uit onderzoek van zowel de LEGO Group als Universal Music Group:

  • 89% van de ouders zegt dat muziek helpt bij de ontwikkeling van creatieve vaardigheden, terwijl 83% aangeeft dat het helpt om vertrouwen op te bouwen. *
  • 94% van de ouders gelooft dat het spelen met LEGO stenen helpt bij het ontwikkelen van creativiteit, 91% stelt dat het probleemoplossend denken verbetert en 89% geeft aan dat het vertrouwen opbouwt. *
  • 74% van de 5- tot 12-jarigen zegt dat muziek hen helpt om contact te maken met vrienden*, terwijl meer dan de helft van de kinderen van 6 tot 10 jaar bevestigt dat ze elke dag naar muziek luisteren. **

“We willen de verbeelding van de volgende generatie stimuleren door kinderen een gloednieuw podium te bieden om zich creatief uit te drukken”, aldus Julia Goldin, Chief Marketing Officer van de LEGO Group. “Uit onderzoek blijkt dat meer dan driekwart (79%*) van de ouders wereldwijd wil dat hun kinderen meer creatief zelfvertrouwen zouden ontwikkelen. LEGO VIDIYO is er om alle kinderen met een passie voor muziek te helpen hun creativiteit de vrije loop te laten in het LEGO bouwproces en door muziekvideo’s te maken. We kunnen niet wachten om te zien waarmee ze op de proppen komen!”

LEGO VIDIYO : een speelse en innovatieve manier om muziekvideo’s te maken.

Uniek samenspel tussen muziek en LEGO stenen

LEGO VIDIYO is de eerste samenwerking tussen de LEGO Group en Universal Music Group, nadat de twee bedrijven hun partnership aankondigden in april vorig jaar. De LEGO Group investeert sinds 1932 in het inspireren en ontwikkelen van kinderen door middel van spel. UMG voegt op zijn beurt, als wereldleider in de muziekindustrie, een breed assortiment lokale en wereldbekende muziek toe aan LEGO VIDIYO.

Olivier Robert-Murphy, Executive Vice President bij Universal Music Group and Brands: “De samenwerking tussen Universal Music Group en de LEGO Group staat kinderen over de hele wereld toe zichzelf creatief te ontwikkelen. LEGO VIDIYO is een geweldige manier voor miljoenen kinderen om nieuwe muziek te ontdekken en dichter bij hun favoriete artiesten te komen, terwijl ze tijdens het spelen leren en connectie leggen met anderen.”

LEGO VIDIYO is een kleurrijk merk dat zich met haar levendige visuele identiteit van alle andere LEGO thema’s onderscheidt. LEGO VIDIYO bevat een unieke app-ervaring, nieuwe LEGO sets en lifestyleproducten, en wordt tot leven gebracht in een partnership met Bravado, het toonaangevende merchandising- en merkenbeheerbedrijf van Universal Music Group.
De eerste LEGO VIDIYO producten zullen vanaf 1 maart verkrijgbaar zijn in de meeste landen wereldwijd, waaronder België en Nederland.
* LEGO Play Well Study 2020: Enquête uitgevoerd bij 18 verschillende markten tussen mei en juni 2020. In het totaal werden 18.117 ouders met kinderen tussen 1,5 en 12 jaar en 12.591 kinderen tussen 5 en 12 jaar bevraagd.
** UMG Music 2019: Consumptiestudie bij 6- tot 10-jarigen en 11- tot 13-jarigen in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en de Verenigde Staten, bij 1.500 kinderen en 1.200 ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.