Hebben je kinderen het al tijden over de aankoop van een hond? Struinen ze het internet af naar de leukste foto’s van jonge pups? De aankoop van een hond voor je zoon of dochter brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Je wilt dat de hond in een veilige leefomgeving terecht komt en daarbij op de juiste wijze wordt opgevoed. Het voorkomt dat je hond angstig of agressief wordt op latere leeftijd. Waarop moet je letten, wanneer je niet eerder een hond hebt gehad? Wat zijn bijvoorbeeld de beste hondenbrokken voor de nieuwe hond? In dit artikel lees je er meer over. 

De juiste hond voor je gezin vinden

Bij de aankoop van een hond is het allereerst belangrijk om verschillende hondenrassen met elkaar te vergelijken. De hond moet qua karakter passen bij je gezin. Een gezin met jonge kinderen vergt een ander type hond, dan een gezin waar de kinderen al ouder zijn. Kinderen maken vaak onverwachte bewegingen, waar een hond goed tegen moet kunnen. Kan een hond dit niet, dan loop je het risico dat de hond boos reageert. Iets wat je kinderen bang kan maken. Op internet vind je veel informatie over het karakter van verschillende hondenrassen. 

Aan de slag met de voorbereidingen 

Heb je een geschikt hondenras gevonden? In dat geval is het zaak om de juiste voeding, een bench en bijvoorbeeld een hondenmand aan te kopen. Kies bijvoorbeeld voor Hills hondenvoer, een metalen bench en een zachte, stoffen hondenmand. Vergeet ook de riem voor je hond niet! Het is hierbij belangrijk dat de riem lang genoeg is, zodat je hond straks de ruimte heeft om lekker te rennen tijdens een wandeling in de wijk. Ook niet onbelangrijk: wat speeltjes voor je hond. Je wilt voorkomen dat een hond zich verveelt en zich daardoor uitleeft op je interieur. 

Fokker benaderen voor je nieuwe hond 

Alles staat klaar, tijd om de hond te halen! Je haalt een hond bij een asiel of een fokker. Zowel de keuze voor een asielhond als voor een fokker brengt voor- en nadelen met zich mee. Het loont om je vooraf te laten adviseren over de belangrijkste verschillen. Mocht je voor een fokker kiezen, ga dan altijd voor een fokker die aangesloten is bij een rasvereniging. Het voorkomt dat je een hond koopt die agressief is of verschillende ziektes met zich meedraagt. Iets wat tot op latere leeftijd voor problemen bij het dier kan zorgen. 

Uitgelichte afbeelding: Pexels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.