Dat is wat je bijna standaard hoort, wanneer je iemand vraagt hoe het gaat. Druk, druk, druk.. en meestal hebben we het ook heel erg druk. Met werken, het huishouden doen, familie bezoeken en vrienden en dan misschien ook nog even sporten tussen door. Kortom: er blijft eigenlijk weinig tijd over en dat is jammer.. want een momentje voor jezelf zo nu dan is heerlijk.

Vast in routines
Veel van wat we doen wordt al snel een gewoonte, een routine. Iets wat dag in dag uit hetzelfde gaat. En zo ontstaat sleur en zelfs een beetje verveling. Als je vast zit in je drukke stramien is dat helemaal moeilijk want dan heb je het niet alleen druk, het wordt ook nog eens een beetje saai. En eigenlijk zou het zo fijn zijn om dat eens om te draaien. Om ervoor te zorgen dat er weer ruimte ontstaat voor iets spontaans, lekker met de kinderen naar een pannenkoekenhuis of zomaar een terrasje pikken.

Ruimte creëren
Over het algemeen ontstaat ruimte niet vanzelf die moet je creëren en dat doe je door bepaalde dingen te laten. Maar wat kan ik dan laten, hoor ik je denken want ik moet nog.. en daar komt je hele ‘to-do-lijst’, met al jouw uitstaande acties weer tevoorschijn.

Wat kan helpen is om 2 lijstjes te maken:

  1. met alle mensen en zaken die jij belangrijk vindt
  2. met alle zaken waaraan jij jouw tijd besteedt

Leg die 2 lijstjes dan eens naast elkaar. Wat zie je? Wat valt je op? Hoeveel procent van jouw totale tijd besteed je nu echt aan de dingen die jij belangrijk vindt? Er is altijd het element van ‘brood op de plank’ dat ervoor zorgt dat je waarschijnlijk meer tijd aan je werk besteedt dan jij zou willen, maar er is daarnaast ook nog zoiets als prioriteiten stellen. Prioriteren wat voor jou belangrijk is, en je niet mee laten nemen door de waan van alle dag.

Ik voel me top
Zet jezelf eens op de eerste plaats. Spendeer eens een dag tijd aan de dingen die jij belangrijk vindt, of in ieder geval meer tijd aan de dingen die jij fijn vindt. Kijk eens wat er dan gebeurt; waarschijnlijk voel jij je geweldig. Als iemand je dan vraagt hoe het gaat, antwoord je vast met ‘Top’! En druk dat zijn we dan morgen wel weer!

Wil jij meer tijd voor jezelf om jezelf vaker op de eerste plaats te kunnen zetten? Vraag dan vandaag de online training aan: ‘Win Tijd en Geniet Meer’. Met behulp van deze training win jij tijd en energie. Daarnaast ontvang je een stappenplan, aan de hand waarvan jij blijvend balans in jouw leven kunt brengen.

Het kost je niets! Geen tijd? Geen excuus, je tijdsinvestering is 10 minuten per dag, waarbij de training je 60 minuten extra oplevert. Doe mee! Registreer je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.