Een baan die te combineren valt met je gezin, het is niet altijd even gemakkelijk om dat te vinden. Zeker een baan waarbij je te maken hebt met onregelmatige werktijden valt vaak af. Toch zijn er een heleboel mensen die een uitdaging als deze, met beide handen aangrijpen. En waarom ook niet? Je leven hoeft tenslotte niet te stoppen zodra je moeder (of vader) geworden bent. En jezelf blijven uitdagen is belangrijk, altijd!

Je bent op zoek naar een nieuwe baan (een nieuwe uitdaging dus) en je zag laatst een vacature verzorgende ig voorbij komen. Diploma’s heb je al en aan ervaring ontbreekt het niet. Echter ben je er al wel eventjes uit, omdat je moeder geworden bent. Of misschien ben je een nieuwbakken vader met ambities! Laat je zeker niet tegenhouden, maar bekijk wel even goed of het allemaal haalbaar is! Bespreek goed met elkaar hoe jullie het allemaal willen gaan doen en neem onderstaande punten zeker even mee.

Fulltime werken
Wil je graag fulltime gaan werken en werkt je partner ook fulltime, dan heb je voor een aantal dagen in de week opvang nodig. Je kunt ervoor kiezen om je kind(eren) naar het kinderdagverblijf te brengen, maar misschien hoeft dat niet de hele week. Misschien zijn er wel opa’s en oma’s die een dagje willen en kunnen oppassen, of neem je een oppas aan huis in dienst. Je kunt ook voor een gastouder gaan, deze biedt over het algemeen opvang aan in zijn/haar eigen woning. Gaat je kind naar school, dan is er de mogelijkheid om hem/haar naar de naschoolse opvang te laten gaan. Ook zijn er tegenwoordig steeds meer basisscholen die voorschoolse opvang aanbieden. Voor professionele opvang krijg je vaak kinderopvangtoeslag. Je kunt hierover meer informatie vinden op de website over toeslagen van de Belastingdienst. 

Parttime werken
Als jij en je partner allebei parttime werken, dan is er een kans dat jullie allebei op een andere dag vrij zijn. Je hebt dan in ieder geval die dagen geen moeilijkheden met het opvangen van de kinderen. Vaak kun je in de zorg wel parttime werken, het is alleen niet altijd gezegd dat je dan een vaste vrije dag kunt krijgen. Dit kun je het beste overleggen met je werkgever.

Flexibele werkuren
Zorgorganisaties hebben vaak een invalpoule, waar ze gebruik van maken als vaste medewerkers zich ziekmelden. Dit houdt in dat je als flex-medewerker zelf kunt bepalen wanneer je wilt werken. Je geeft je beschikbaarheid door, of geeft gehoor aan een oproep vanuit het flex-bureau. Voordeel van deze manier van werken is dat je op verschillende plekken aan het werk kunt gaan en dus erachter komt wat je wel, of juist niet leuk vindt. Als er dan ooit een vacature vrijkomt die je aanspreekt, dan kun je meteen reageren!

En als je alleenstaand bent?
Ook als je alleenstaand bent moet je altijd proberen om je dromen na te jagen. Bekijk alle opties goed en doe een beroep op je vangnet. Als jij kunt doen wat je graag wilt, dan zal dat je altijd een leukere moeder/vader maken!

Afbeelding: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.