Gefeliciteerd, je bent zwanger! Hopelijk zijn de meeste kwaaltjes als je dit leest inmiddels voorbij en kun je beginnen met de leuke dingen zoals kleertjes voor de baby shoppen en de babykamer uitkiezen. Daarnaast kun je waarschijnlijk al met heel veel trots je (kleine) buikje showen. Best wel wennen trouwens hoor…je gewone jeans kun je waarschijnlijk niet meer aan, dus het is tijd om positiekleding te gaan shoppen. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel hippe kledingstukken en hoef je niet bang te zijn dat je de komende maanden erbij moet lopen als een oma. Bij Esprit weten ze wel waar de vrouw van tegenwoordig van houdt. De stijlvolle positiekleding is helemaal van deze tijd.

Als je zwanger bent is het passen van kleding in zo’n benauwd pashokje niet echt ideaal. Het is veel fijner om thuis te passen, zodat je dit op je gemak kunt doen. Je kunt bij Esprit voor 99 cent je kleding thuis laten bezorgen en als je de optie kiest om op factuur te betalen, kan je gratis retourneren en alleen de producten betalen die je wilt houden.

Wanneer begin je met het dragen van positiekleding?

Een echt antwoord hierop is eigenlijk niet te geven. Waar de één al met 8 weken in een zwangerschapsjeans loopt, hoeft de ander pas na 3 maanden een keertje op zoek te gaan. Het gaat erom dat het jou allemaal lekker zit. Heb je het idee dat je kleding te strak gaat zitten en voelt dit niet fijn, dan is het tijd om op zoek te gaan naar iets wat wel prettig aanvoelt. Sommige vrouwen kiezen voor de “normale kleding” maar dan een maatje groter. Dit kan natuurlijk altijd, maar zorg wel dat het allemaal een beetje netjes zit. Je hoeft er niet bij te lopen als een slons…laat je vormen zien…je mag trots zijn op jezelf!

Deze kledingstukken moet je zeker weten aanschaffen!

Neem je de stap om positiekleding te gaan kopen, zorg dan dat je in ieder geval een lekkere comfi jeans hebt en een nette zwarte broek. Daarnaast verschillende shirts en wellicht een jurkje wat je bij verschillende gelegenheden aan kunt (een black dress is altijd goed). Ook een aantal vesten zijn erg prettig….deze draag je vaak open en dat is wel handig met zo’n dikke buik…zeker op het einde van de zwangerschap. Ook een legging kan er lekker zitten…hier kun je een jurkje opdragen of een rokje met een leuk shirt. Je hoeft trouwens echt niet 10 shirts aan te schaffen…met leuke accessoires kom je ook al een heel eind, zeker bij basic shirts en jurkjes. Speel een beetje met mooie kettingen, of draag een riem onder of boven je buik. Op deze manier accentueer je alles waar je trots op mag zijn!

En de maat?

Houd altijd rekening met de maat die je normaal ook draagt. Je kunt ervan uitgaan dat de fabrikanten van positiekleding er rekening mee houden dat je lichaam zal veranderen. De kleding groeit dus als het ware mee met jouw lijf. Ga dus niet ineens 3 maten groter kopen….en pas bij twijfel gewoon alles eventjes goed. Zit het met 20 weken toch al heel strak en rekt het voor je gevoel niet zo goed mee….doe het dan niet! Je buik zal echt nog een behoorlijk stukje gaan groeien en knellende kleding is echt niet prettig!

Beeld: Esprit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.