Een tijdje geleden schreef ik een blog over mijn zoektocht naar de perfecte mommy phone. Hier deelde ik een aantal apps, die volgens mij onmisbaar zijn voor mama’s. Nu is het de beurt aan de leuke/handige apps voor papa’s (to be).  

#1 Who’s your Daddy?
Voor papa’s to be, in het bezit van bijvoorbeeld een iPhone 7 Plus, is de app “Who’s your Daddy?” te vinden in de Apple Store. Deze app is speciaal voor mannen die voor de eerste keer vader worden. Ze volgen een traject van 290 dagen met allerlei todo’s gericht op hun partner, de kleine… maar vooral ook op hunzelf. In de app kunnen ze bijvoorbeeld terug vinden wat de kleine weegt (“je baby weegt nu hetzelfde als een halve kip”) en om dat te vieren kunnen ze deze halve kip dus gaan halen bij de poelier. Elke dag en elke week krijgen toekomstige papa’s tips die het sociale leven en het aanstaande ouderschap combineren. Al deze momenten kun je vastleggen en kopiëren naar je iOS-agenda. Kies er bijvoorbeeld voor om de echo’s vast te leggen en het moment dat de eerste kleertjes geshopt zijn. Ook worden er tips gegeven, zoals bijvoorbeeld alvast een keertje het ritje naar het ziekenhuis maken, zodat je weet hoelang je hier ongeveer over doet. O ja, er wordt overigens ook afgeteld naar dé datum, altijd handig!

#2 Spotify
Heerlijk voor bijvoorbeeld tijdens het hardlopen. Eventjes een momentje voor jezelf, want ook als papa (to be) heb jij dat weleens nodig. Misschien mag je binnenkort wel een nieuwe telefoon uitkiezen en valt je oog uiteindelijk op de Samsung Galaxy S8, waar een mooi geluid in zit, zeker niet overbodig als je muziek wilt luisteren. De database van Spotify bevat meer dan 20 miljoen nummers, dus er zit ongetwijfeld een heleboel voor je tussen.  Een basisaccount is gratis, maar dan komt er wel een hoop reclame tussendoor. Ook kun je je nummers niet offline afspelen. Als je voor een Premium account kiest wordt het allemaal een stuk makkelijker. De Premium account kost 9,99 euro per maand. Een hele hoop muziek tot je beschikking voor een fijn bedrag. Wil je het nog iets groter aanpakken, kies dan voor een Family account (14,99 euro per maand). Iedereen kan dan zijn/haar eigen muziek afspelen (maximaal 5 personen die op hetzelfde adres wonen). Kun je meteen een aparte account met kindvriendelijke liedjes aanmaken, wel zo makkelijk!

#3 Familieagenda via Cozi
Ja, ook hier komt hij weer terug…de familieagenda van Cozi. Aan het begin van iedere nieuwe week ontvangen alle gezinsleden met mobiele telefoon de belangrijkste afspraken in hun mailbox. Ook heel handig voor papa’s (to be) dus, zodat je als vrouw zijnde zeker weet dat je partner op tijd bij de verloskundige is, of dat de afspraak bij de tandarts met de kids niet vergeten wordt.

#4 Flitsmeister
Een boete kun je zeker weten niet gebruiken als je papa wordt of bent. Maar soms heb je zoveel haast dat je het niet in de gaten hebt dat je tellertje van je auto ineens omhoog schiet. De app van Flitsmeister geeft precies aan waar en wanneer er geflitst wordt, zo kun je het toch nog een beetje in de hand houden. En ja, ook als je vrouw moet bevallen hoor je verantwoordelijk te rijden…die bon krijg je sowieso als je op de foto gezet wordt.

#5 Luierapp
Ja echt, het bestaat sinds kort, de Luierapp. Sterker nog, deze app is verzonnen en gemaakt door twee vaders! Deze app vergelijkt duizenden luierprijzen van meer dan 30 shops en laat je deze beste luieraanbiedingen zien. Grappig detail: je ziet de prijs per luiers, zo zie je direct wat het meest voordelig is. Kies je favoriete merk, model en maat en de app laat je zien waar je heen moet, om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Ben je met een boodschappenlijstje op pad gestuurd en is je vrouw onbereikbaar…grote kans dat je dan eventjes niet weet welke maat luiers je mee moet nemen. Handig: vul het gewicht van je kind in en daarna krijg je alleen aanbiedingen te zien van luiers die geschikt zijn voor jouw kind. Op de kleintjes letten is altijd goed!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.