sam2Het wordt steeds vroeger donker, de winterjassen zijn niet meer van de kapstok te denken en buiten spelen zit er met het vieze regenachtige weer vaak niet meer in. Langzaam komen wij weer in de stemming om een gezellige film te kijken. Ook al ligt er nog geen sneeuw en zijn de kerstspullen nog ingepakt op zolder, toen voorstelde om de DVD Samson & Gert Kerstshow de Panne te kijken, schreeuwden 4 kinderen in koor: “JA”. En dus werd de tv aangezet, de DVD in de DVD speler geplaatst en installeerden de kids zich op de bank.

sam1Teleurgesteld is de oudste (tiener!) omdat het lied “wij zijn bij de brandweer” er dit keer niet bij zit, maar je zou haast kunnen zeggen dat ze de film in 1 adem teug gekeken hebben. De kinderen waren vooral onder de indruk omdat de burgemeester, Van Leemhuyzen en Samson niet kunnen vertellen wat ze gaan doen. Ze (Samson uitgezonderd) gaan van het podium en halen wat op. Niet veel later begint Alberto een musical lied te zingen, komt de burgemeester het podium weer op verkleed als Fakir en komt Van Leemhuyzen een muziekstuk ten gehore brengen, dat klinkt als 10 katten die janken. Zou het wel een echte kerstshow gaan worden?

Tijdens de Samson & Gert Kerstshow krijgen onze vrienden onverwachts bezoek van Sprinkel Sprankel, de assistent van de Kerstman. Sprinkel Sprankel nodigt Samson en zijn vrienden uit op het paleis van de Kerstman, want die heeft een groot cadeau voor hem klaarstaan. Onze vrienden vertrekken meteen en volgen de magische rode lantaarn, die hen naar het paleis moet brengen. De reis voert hen naar Pirateneiland, Luilekkerland en Sprookjesland. Maar de tocht verloopt helaas niet van een leien dakje. Onderweg wachten hen vele hindernissen. Zullen onze vrienden erin slagen om het paleis van de Kerstman te bereiken?

Genre: family Entertainment
Speelduur: ca. 80 minuten
Pegi rating: AL (alle leeftijden)

Je kunt deze leuke DVD o.a. kopen bij bol.com.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.