k3Het begon ongeveer bij ‘Ik ben een klein, geel visje in een zee van blauw’. Ik hoorde het liedje één keer, ik hoorde het twee keer, ik zong het mee bij drie keer en was fan na vier keer. Gelukkig waren mijn neefjes en nichtje nog in de K3-leeftijd, dus kon ik met ze mee naar een concert van K3.

Hoewel mijn neefjes en nichtje een goed excuus waren, zag ik ze niet vaak genoeg om mijn liefde voor K3 openlijk te uiten. Ik deed het wel, maar zag mijn vriendinnen dan meewarig met hun hoofd schudden. Gelukkig waren ze al wat van mij gewend. Maar ik wilde FAN zijn van K3. Ik wilde alle liedjes uit mijn hoofd kennen en ongegeneerd keihard zingen op de fiets.

Ik had net de leeftijd dat het vooral raar zou zijn, als ik keihard zou zingen op de fiets. Ik moest dus geduld hebben tot ik zelf een kind kreeg. En dan moest het wel een meisje zijn Om haar K3 jurkjes aan te kunnen trekken. Dat kind krijgen duurde even.

Maar ein-de-lijk was het zover. Ik kreeg een kind. En het wérd een meisje. Halleluja. Ik kon niet wachten tot ze een jaar of drie was: toch de beste leeftijd om K3 écht te leren kennen.
Helaas, het mag niet zo zijn. K3 gaat uit elkaar. K3 wordt een nieuwe K3 als mijn Mini-K3’tje ongeveer drie jaar is. Ik moest slikken. Want ik had het al niet zo op het nieuwe lid: Josje. En een hele nieuwe groep: dat is het toch net niet voor me.

Gelukkig is er meer dan genoeg beeld- en geluidsmateriaal om mijn Mini-K3’tje mee op te voeden. En daar maak ik dan ook graag gebruik van. Bijvoorbeeld met de recent verschenen K3 filmbox. Een zalig zoete roze box met 3 dvd’s van ‘de meisjes’: Bengeltjes, Dierenhotel en K3 en het Wensspel.

Dierenhotel vond ik niet zoveel aan, maar Bengeltjes en het Wensspel vind ik weer helemaal des K3’s. En – voordeel voor deze overjarige K3 fan – er zit humor in die vooral volwassenen kunnen waarderen. Mijn buurmeisje van 4 zat me in elk geval nogal glazig aan te kijken toen ik keihard moest lachen en zij ‘gewoon’ een film keek.
Met mijn eigen Mini-K3’tje komt het wel goed: zij doet ontzettend actief mee aan ‘Handjes draaien’, één van de hits uit K3 en het Wensspel. Waar ik door mijn ouders besmet werd met het Beatles-virus, zal zij K3 meekrijgen. K3 old school, welteverstaan.

DVD kopen? Dat kan o.a. hier!

/Marlies

2 thoughts on “K3 – Filmbox

  1. Leuke review!! In het zuiden liggen de rommel / kofferbak markten overvol met K3 spulletjes, laat dat nou net zijn waar mijn 2 meiden dol op zijn, dus wij slaan regelmatig onze slag. We luisteren de muziek regelmatig in de auto en laat ik de films de Bengeltjes en het Dierenhotel nou wel hilarisch vinden 🙂 Dus ik kijk gezellig met ze mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.