De charmante Nederlandse stopmotionspeelfilm KNOR van Mascha Halberstad (De Grote Hummimummi Kerstspecial, Munya in Mij) is vanaf 13 juli in de bioscopen te zien. Dit jaar was KNOR, als eerste lange Nederlandse animatiefilm ooit, geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn en had de eer de hoog aangeschreven kinderfilmcompetitie Generation Kplus te openen. Op 4 maart opende de unieke familiefilm het New York International Children’s Film Festival (4-13 maart 2022). 

Het geestige KNOR is de eerste lange animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad. Samen met producent Marleen Slot werkte Halberstad zo’n 7,5 jaar aan KNOR. Met een van team animatoren creëerden ze in een animatieperiode van 2 jaar een typisch Nederlandse wijk waar de 9-jarige Babs met haar familie en beste vriendje Tijn woont. 

De speelfilm is gebaseerd op het populaire boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie). Fiona van Heemstra verwerkte Mentens Roald Dahl-achtige humor, scherpe observaties en ongebreidelde fantasie in het filmscript.

Het verhaal

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Babs mag hem alleen houden van haar ouders als Knor op puppycursus gaat. Maar opa blijkt stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens…

Cast

De Nederlandse stemmencast bestaat Hiba Ghafry (Babs), Matsen Montsma (Tijn), Kees Prins (opa Tuitjes), Jelka van Houten (Margreet), Henry van Loon (Nol), Loes Luca (tante Christine), Johnny Kraaijkamp (slager Smak), Alex Klaasen (hondentrainer) en Remko Vrijdag (Freddy Willekes). 

Credits

Speelduur: 72 min. | Land: Nederland, België | Taal: Nederlands | Genre: Familiefilm, animatie | Regie: Mascha Halberstad | Scenario: Fiona van Heemstra | Stemmencast: Hiba Ghafry, Matsen Montsma, Kees Prins, Jelka van Houten, Henry van Loon, Loes Luca, Johnny Kraaijkamp, Alex Klaasen, Remko Vrijdag | Producenten: Viking Film (Marleen Slot) en A Private View (Dries Phlypo) | Releasedatum: 13 juli | Distributeur: Gusto Entertainment

KNOR is een coproductie tussen het Nederlandse Viking Film (Dirty God) en het Belgische A Private View (Mijn vader is een saucisse).

52 gedachten over “Nederlandse stopmotionspeelfilm KNOR: 13 juli in de bioscoop

 1. Ik ga graag met mijn 2 dochters naar deze film, ze zagen in de stad de filmposter hangen en die sprak al enorm aan.

 2. In het eerste Corona-jaar ontdekten wij het ‘kamperen bij de boer’… en dat is ons allemaal maar al te goed bevallen! Onze kinderen waren helemaal weg van het varken, wat een ontzettend leuk en knuffelig exemplaar was. Leuk om met de kinderen te ontdekken of Knor ook zo’n lief knuffelvarken is en nieuwsgierig naar welke avonturen hij beleeft in zijn nieuwe gezin met baasje Babs!

 3. Echt een film voor mijn kleindochtertje Aivy. Ze vind veel films te eng, maar deze zou ze vast geweldig vinden.

 4. Ik zou onze zoon meenemen die morgen 5 juli 9 jaar wordt, heerlijk even een mem en zoon uitje waar we allebei ontzettend van genieten van die momenten samen.

 5. Voor de spaanse kinderen van mijn beste vriendin. Ze zijn deze zomer bij hun opa en oma en dit is een leuk uitje voor ze en helpt hun de nederlandse grapjes te begrijpen.

 6. Ik neem graag mijn bonuskindje mee! Ik heb een prille relatie met haar vader en wil haar ook graag beter leren kennen! Hoe leuk zou het zijn om haar mee te nemen naar deze leuke film?!

 7. Als ik deze gave prijs mag winnen,dan neem ik mijn dochter mee om te beginnen. Dat zal ze zeker leuk vinden om zich aan deze film te binden.

 8. Wat geweldig leuk! Ik zou mijn dementerende buurvrouw meenemen die opeens dol is op kinderfilms met dieren. Wat zou ze genieten en ik natuurlijk ook.

 9. Ik neem Ruben (9) mee omdat hij vandaag jarig is en enorm gek is op dieren en alles wat daar mee te maken heeft!

 10. Leuk uitje voor tijdens de zomervakantie! Mijn neefje komt een weekje bij me logeren, ik wil dus graag met hem gezellig naar de bios.

 11. Voor mijn neef, zou erg leuk om samen te gaan. Ik ben gek op varkens 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 12. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Luca! 🥰 Hij vind het super leuk om naar de bioscoop te gaan en ik wil hem graag verrassen! 🎟️🎥🍿

 13. Mijn dochters, hebben net een heel stop motion project op school gedaan en zou gaaf zijn deze machtig mooie productie van nederlandse bodem te bekijken in de bios met ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.