inf1Wij zochten een mooi cadeau voor de decembermaanden. Iets waaraan onze dochters wat langer en vooral samen veel plezier aan zouden beleven. Voor zover niets nieuws onder de zon zult u denken, dat wil toch iedereen. We kregen een nieuwsbrief van een speelgoedgigant onder ogen met daarin Disney Infinity 2.0 produkten, alvast te reserveren. We hadden net een Playstation 3 op de kop kunnen tikken, dus wilden ons hierin graag verdiepen. We surfden en surfden over het internet, langs speelgoedwebshops, langs Disney maar kregen geen duidelijk beeld van deze nieuwe wereld voor ogen. In naam van KiDDoWz heb ik Disney zelf benaderd en zij wilden ons een roulatie-review-exemplaar verstrekken. Ik wil The Walt Disney Company Benelux dan ook bedanken voor het vertrouwen.

inf1We kozen door de leeftijd en interesses van onze dochters voor de Toy Box Combo Pack.  Het schrijven van dit review heb ik even voor me uitgeschoven, niet in de laatste plaats omdat het PS3 spel retour moet. Ik vind het moeilijk onder woorden te brengen zonder zweverig over te komen. Wat ik erover wil vertellen past bijna niet op een a4tje. Het advies luid bijna: Neem zelf maar eens kijkje in deze wereld zonder grenzen! Ik heb vooraf wel een tip: het laden van de game duurde ruim drie kwartier in onze nieuwe Playstation 3. Doe dit (stiekem) een avond te voren!

Dochters zitten op een rijtje op de bank, de inleiding van de game lijkt wel een Disney film op zich, de oooh’s en aaah’s zijn niet van de lucht. Herkenning alom wanneer Donald Duck in beeld verschijnt. Er begint een wonderlijk schouwspel en ze moeten op jacht naar de schat. Het Toy Box Combo Pack bevat naast de software, Stitch & Merida figuren en discs, het basisstation, een webcode kaart waarmee je online de nieuwste digitale inhoud kunt ontgrendelen en een Disney Infinity 2.0 poster. De Figuren zijn prachtig en zouden we zo op een plankje kunnen showen. Alle Disney Infinity figuren, ook van de eerste game, werken op het basisstation. De powerdiscs kan je zelfs stapelen om verbazingwekkende functies te ontgrendelen. Door de figuren en discs telkens anders te combineren worden de spelmogelijkheden eindeloos en zal het niet snel vervelen.inf2

De kleuter rijdt als Merida te paard en volgt een lichtgevende kogel. De schoolmeid vecht als Stitch tegen gruwelijke grote monsters. Ik heb een stuk geraced in een auto, de peuter in een helicopter. We zijn door deuren in andere werelden gekomen. We hebben punten verdiend die we konden inruilen voor andere functies. De kleuter verstopt zich achter een steen terwijl Papa op het gedeelde scherm een verkenningstocht doet en zij meegluurt. We schieten op tonnen in de hoop dat er geen vijanden uitkomen. Iedere keer wanneer de Playstation aan gaat en wie er ook speelt, willekeurige visite of de geroutineerde schoolmeid, iedere keer is het spel anders, de mogelijkheden eindeloos en de wereld zonder grenzen. En dan hebben we nog maar met twee figuren en twee discs gespeeld, niet eens geregisteerd of online gebruik makend van  de extra content.

Wij gaan vanmiddag nog eenmaal op reis, dan is toch echt onze grens bereikt. We kijken uit naar Kerst en hopen dat het Toy Box Combo Pack dan onder de boom ligt en daarna vinden we nog genoeg redenen om losse figuren en discs te vragen. We kunnen bijna afzwemmen, veters strikken, rapporten tonen, zakgeld opstapelen etc. ect.

Voor de volledige Disney Infinity 2.0 collectie kunt u het best een kijkje nemen op www.disney.com/infinity. De Disney Infinity 2.0 Toy Box Combo Pack is o.a. te koop bij bol.com.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.