In april worden er weer een aantal nieuwe titels toegevoegd aan Disney+. Om het je gemakkelijk te maken zet ik ze hieronder op een rijtje.

1 april

Mickey and the Roadster Racers: Nutty tales (2019)

Deze serie is een spin-off van Mickey Mouse Clubhuis. Mickey, Minnie, Donald, Katrien, Pluto en Goofy beleven grootste avonturen op het circuit, terwijl ze door hun stad Jipiedal en ook nog eens over de hele wereld racen.

One man band (2006)

Centraal in het filmpje staat Bass is een straatmuzikant die een liedje speelt op een verlaten Italiaans dorpsplein. Wanneer hij een meisje ziet die op het punt staat een muntje in een wensfontein te gooien, probeert hij haar aandacht te trekken zodat ze het geld aan hem geeft. Hij begint spontaan een ander deuntje te spelen. Even lijkt hij succes te hebben, maar al gauw krijgt hij concurrentie van een andere straatmuzikant. Beide artiesten proberen elkaar te overtreffen door steeds meer instrumenten aan hun arsenaal toe te voegen. Hoe loopt dit af?

3 april

Penguins (2019)

Disneynature neemt je mee in het leven van Adéliepinguïn Steve, die met miljoenen andere mannetjes begint met het bouwen van een geschikt nest. Verder zie je ook hoe het gaat met het zoeken van een vrouwtje, om een gezinnetje mee te stichten. Dit alles gaat niet gemakkelijk…

A Life on the edge (2020)

Hier zie je hoe het er achter de schermen aan toe ging bij de making of Penquins.

Dolphin Reef (2020)

Natalie Portman vertelt in Disneynature’s ‘Dolphin Reef’ het interessante verhaal van Echo, een jonge tuimelaar die veel meer interesse lijkt te hebben in het verkennen van het koraalrif en zijn bewoners, dan in het leren om erin te kunnen overleven.

Diving with dolphins (2020)

Hier zie je hoe het er achter de schermen aan toe ging bij de making of Dolphin Reef.

A Celebration of the Music from Coco (2019)

Geniet van livemuziek en scènes uit de film Coco! Deze spectaculaire show werd vorig jaar in twee avonden opgenomen in de Hollywood Bowl in Los Angeles. Uiteraard voorzien van alle fijne meezingers!

Elephant (2020)

Niemand minder dan Meghan Markle, spreekt het verhaal in over de Afrikaanse olifant Shani en haar zoon Jomo. Zij maken met hun kudde een prachtige reis van honderden kilometers lang door de uitgestrekte Kalahari-woestijn. Ter ere van de premiere van Elephant op Disney+ steunen Disneynature en Disney Conservation Fund het doel ‘Elephants Without Borders’. De organisatie van Elephants Without Borders werkt aan manieren om de olifanten in Botswana te beschermen door human-wildlife conflicten te verminderen. Dit willen ze bereiken door onderwijs aan te bieden aan de bevolking, economische ontwikkelingen te stimuleren en oplossingen te vinden om de olifanten zoveel mogelijk bij de mensen vandaan te houden. Verder willen ze de gemeenschappen tools geven om hun bezittingen te beschermen wanneer er olifanten in de buurt komen.

Star Wars: The Clone Wars (seizoen 7, 2020)

Star Wars: The Clone Wars speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Attack of the Clones en Revenge of the Sith. In deze serie laat men het intergalactische conflict zien, wat Obi-Wan Kenobi voor het eerst benoemde in A New Hope (1977).

All in a nutshell (1947)

Donald Duck raakt in gevecht met de brutale eekhoorntjes Knabbel en Babbel. Dit komt omdat ze een plan hebben om een winkel te overvallen.

Donald’s dog laundry (1940)

Er ontstaat een strijd tussen Donald en Pluto wanneer Donald een geautomatiseerde hondenwasser bouwt.

Double dribble (1946)

Goofy speelt een potje basketbal….zal het hem lukken om te winnen?

Pluto’s Party (1952)

De neefjes van Mickey Mouse nemen al het plezier weg, terwijl Pluto zijn verjaardag probeert te vieren.

Lambert, the sheepish lion (1952)

Een bezorger levert per ongeluk Lambert, een leeuwenwelp, aan een kudde schapen. Hij mag blijven, dus Lambert wordt opgevoed als een schaap. Hij past er alleen gewoon echt niet bij. Hij groeit een beetje laf op, tot de dag dat zijn moeder wordt achterna gezeten door een wolf.

10 april

Paradise Island

Maleisië en Nieuw-Guinea zijn prachtige plekken. Er leven tijgers, olifanten, neushoorns en paradijsvogels. Paradise Island neemt je mee en laat je o.a. zien hoe deze dieren leven.

Eddie the eagle (2016)

Eddie the Eagle volgt de moeizame, maar dappere weg van een Britse schansspringer naar de Spelen van Calgary.

Edward Scissorhands (1990)

Er was eens lang geleden een kasteel bovenop een heuvel waar een uitvinder woonde met als grootste schepping: Edward. Hoewel Edward buitengewoon charmant was, was hij niet helemaal volmaakt. Door de plotselinge dood van de uitvinder was hij nog niet af en had hij scherpe scharen in plaats van handen. Edward woonde helemaal alleen in de duisternis, totdat op een dag een vriendelijke huis-aan-huis verkoopster hem meenam om bij haar en haar gezin te komen wonen. En zo begint het fantastische avontuur van Edward in de pasteltinten van De Buitenwijken.

Night at the museum (2006)

Larry Daley (Stiller) gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het “Museum of Natural History”. Tijdens zijn diensten beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt, en de T-rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier is uit de geschiedenis. In al deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten. Een wassenbeeld van president Teddy Roosevelt (Williams) dat hem moet helpen deze chaos te stoppen en zo het museum te redden.

Night at the museum: Secret of the tomb (2014)

’s Nachts staat de wereld op zijn kop in het meest hilarische avontuur tot nu toe! Lach nog één keer om Ben Stiller, Robin Williams, Owen Wilson and Rebel Wilson in Night at the Museum 3: Secret of the Tomb. Het magische tablet dat ervoor zorgt dat de museumstukken na sluitingstijd tot leven komen, begint af te brokkelen. Nachtbewaker Larry (Ben Stiller) reist af naar Londen om dit te voorkomen. Hij krijgt hierbij de hulp van zijn heldhaftige vrienden, maar ook van een aantal nieuwe figuren. Zal het Larry lukken om het nachtelijke leven van het museum in stand te houden?

Playtime with puppy dog pals (2017)

Deze film gaat over de broers Bingo en Rolly, twee pups die plezier maken in hun buurt en de wereld rondreizen wanneer hun eigenaar Bob het huis verlaat.

Tut’s Treasure: Hidden secrets (2018)

Men onderzoekt de duizenden voorwerpen die gevonden zijn bij het blootleggen van het graf van koning Toetanchamon. Het graf werd ontdekt door Howard Carter in 1922 en haalde de krantenkoppen over de hele wereld. In de daaropvolgende decennia waren veel van de onschatbare goederen van de farao, verdwenen in archieven en museumkelders in heel Egypte. Voor het eerst sinds hun ontdekking worden alle 5398 items herenigd.

17 april

Diary of a wimpy kid: dog days (2012)

Het is zomer en Greg Heffley verheugt zich op het spelen van videogames en tijd doorbrengen met zijn vrienden. De vader van Greg heeft echter andere plannen: hij heeft besloten dat er tijd nodig is om vader en zoon te binden. Om te voorkomen dat zijn vader de zomervakantie verpest, doet Greg alsof hij een baan heeft bij een chique countryclub. Maar zijn plan mislukt volledig…

Diary of a wimpy kid: the long haul (2017)

De moeder van Greg Heffley stelt tijdens de zomervakantie een roadtrip voor en verpest hiermee dus zijn plannen. Hij komt op het idee om een ​​YouTube-gamingconventie bij te wonen.

19 april

Descendants 3 (2019)

Mal, Evie, Jay en Carlos, de kinderen van beruchte superschurken, moeten de orde in Auradon herstellen nadat Audrey en Hades, de Scepter van Maleficent stelen en de lokale bevolking terroriseren.

24 april

Man in space (1955)

Onderzoek naar de wetenschap en geschiedenis van raketten en de effecten van ruimtevaart op de mens.

X-Men: Dark Phoenix (2019)

Tijdens een reddingsmissie in de ruimte wordt Jean bijna vermoord als ze wordt geraakt door een mysterieuze kosmische kracht. Als ze eenmaal thuis is, maakt deze kracht haar niet alleen oneindig veel sterker, maar ook veel onstabieler. De X-Men moeten nu samenwerken om haar ziel te redden en buitenaardse wezens te bestrijden, die de nieuwe vaardigheden van Gray willen gebruiken om de Melkweg te regeren.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.