De gameontwerpers van de Sims 4 zitten momenteel niet stil. Vorige week kwam alweer de eerste nieuwe uitbreiding van 2021 uit. Dit keer een accessoirespakket, die niet voor bangeriken bestemd is. De grootste angsten van jouw Sim komen uit. Dit pakket geeft jouw Sim unieke paranormale gaven, laat het spoken en brengt je in contact met de overledenen. Deze accessoirespakket is sinds 26 januari 2021 verkrijgbaar voor € 9,99 op PC, Mac, Playstation 4 en Xbox One. Benieuwd naar dit pakketje? Hieronder de review over Sims 4 Paranormaal voor de pc.

Sims 4 Paranormaal

Voer een seance uit, praat met de doden en ontvang geschenken van kleine geesten. De Sims 4 Paranormaal is niet voor iedereen een geschikte uitbreiding, maar het geeft je spel wel extra spanning. Er is zelfs een nieuwe kaveltype, namelijk spookhuis. Als je kiest voor dit kaveltype, dan ga je spelen met deze paranormale accessoirespakket. Gelukkig beïnvloed dit spel niet echt op de normale kavels, mits je dat wilt natuurlijk.

Ontwikkel je mediumvaardigheid en voer seances uit!

In dit accessoirespakket zit weer een nieuwe vaardigheid toegevoegd. Ga aan de seancetafel zitten en voer mysterieuze sceanes uit. Wanneer je ervoor zorgt dat je mediumvaardigheid goed genoeg wordt, dan kun je indruk maken op Guidry. Als Guidry onder de indruk is van jouw talenten, dan maak je kans op een licentie als paranormaal onderzoeker. Als je er echt klaar voor bent, dan kun je aan de slag als freelance paranormaal onderzoeker om ongewenste gasten voor andere Sims te verwijderen. 

Wordt bevriend met Guidry

In het spookhuiskavel ben je nooit alleen. Iedere avond komt Guidry op bezoek, maar voor hem hoef je niet te vrezen. Het is een echte flirt. Overigens heb je Guidry wel echt nodig in het spel. Gudiry het spook geeft je graag adviezen over het gebruik van deze gamepack en helpt je jezelf te ontwikkelen.

Even tussendoor: Deze pack heeft super gave meubels

Naast nieuwe paranormale activiteiten heeft dit accessoires pakket hele gave meubels. De kleurencombinaties passen super goed bij elkaar en zorgen voor een gezellig interieur. Ook zeker leuke meubels om in andere gameplays te gebruiken!  Naast meubels heeft het pakket ook leuke kapsels en kleding in de cas (create-a-sim).  Ik ben vooral fan van de schilderijen en de prachtige gele bank.

Behaag de kleine geesten en ontvang presentjes

De kleine geestjes zijn dol op zelfgemaakte geschenkjes. Wanneer je ze een zelfgemaakt item geeft, dan worden ze daar heel gelukkig van. Zo gelukkig dat ze jou ook een geschenk geven. Maar pas op! Ze zijn heel erg kieskeurig. Ze willen alleen het allerbeste, van het allerbeste. Heb je geluk? Dan krijg je een presentje, zoals op de foto hierboven. Hier drinkt mijn Sim een glas met een stukje ziel van een ander – lekker luguber… Krijg je deze, dan krijg je wat vaardigheidspunten van een overleden Sim cadeau. Handig toch!

Bothilde kan de was doen!

En als klap op de vuurpijl! Bothilde maakt ook in de Sims 4 haar comeback. Alleen de echte Sim-fans weet dat deze karakter al in alle versies van de Sims is geweest. Je kunt haar oproepen via de seancetafel, vanaf niveau 3 en ze ruimt al je rommel op. Ook erg handig voor het echt leven…

Mijn mening:

Allereerst wil ik zeggen dat je veel gameplay krijg voor een accessoirespakket. Er zit een nieuwe vaardigheid bij, een carrière, veel meubels, create-a-sim materiaal en nieuwe gameplay. Je krijgt veel waar voor je geld. Ik geloof ook echt dat dit spel een leuke toevoeging is op de gameplays: vampieren en magisch rijk. Ik heb zelf deze pakketten (nog) niet, maar het is geloof ik echt een goeie toevoeging op deze games. Persoonlijk houd ik van een realistische spel creëren in de Sims. Ik ben niet zo bijgelovig, dus het is voor mij pure fantasie. Toch vind ik het een leuke toevoeging aan mijn spelbeleving!

Meer informatie vind je hier.

Over de auteur

Celine Klooster is blogger en schrijver en je kan haar vinden op The Blog Boss, Moestuin Stekjes en The Beautyboulevard

One thought on “Review: Sims 4 Paranormaal (Accessoirespakket)

  1. Je hebt “magisch rijk” niet? Ai! Als je een lijstje hebt, schuif magisch rijk gerust naar de eerste plaats. Vampieren kan je schrappen (maar dit is een persoonlijke mening)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.