wintermode-hacks

De winter is mijn minst favoriete seizoen. Ik word best neerslachtig van het koude weer en de druilerige buien. Daarom moet je er gewoon af en toe je eigen feestje maken, want wie zegt dat je er in de winter niet fashionable uit kan zien? Van truien tot sjaals en van handschoenen tot laarzen: er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen om een vleugje stijl (en comfort) toe te voegen aan je wintergarderobe!

We hebben 5 mode-hacks samengesteld waarmee je er het hele seizoen stijlvol uitziet. En niet bevriest omdat het zo koud is.

Neem extra sokken en handschoenen mee

Zijn je schoenen waterdicht? Grote kans is dat je antwoord: ‘Weet ik niet’ is, tot je erachter komt dat je schoenen niet waterdicht zijn en je de rest van de dag met doorweekte sokken rondloopt. Absoluut niet handig op een dag met normale temperaturen, maar met winterse temperaturen is dit echt ongezond. Zorg ervoor dat je in je tas altijd extra sokken bij je hebt voor als alles zo doorweekt en koud is dat je geen stap meer kan zetten.

Hetzelfde geldt voor handschoenen. Dikke kans dat je net als ik wollen handschoenen hebt. Ze zitten enorm warm, maar als ze nat zijn nadat je een sneeuwballengevecht hebt gehouden met je kleuter, wil je niets liever dan die meuk uittrekken. Maar reken maar dat je je handen niet warm krijgt buiten zonder handschoenen. Extra handschoenen mee dus!

Lees ook: de voordelen van wollen kleding dragen 

Een nauwsluitende broek? Investeer in thermokleding

Ik houd van laagjes in de winter. Een legging onder mijn rok en als het een lange rok is, kan het maar zo zijn dat ik op het schoolplein sta met mijn pyjamabroek ook nog eens onder die rok aan. Toch ben ik dol op de Rosner broeken. De nauwsluitende broeken staan perfect bij iedere outfit. Alleen je pyjamabroek stijlvol hieronder krijgen, dat lukt toch lastiger. Een goed alternatief van die pyjamabroek onder je kleding, is thermokleding! Dit houdt je lekker warm! Maak de outfit af met stoere laarzen – of snowboots, kan jou het schelen – en lekker naar buiten!

Of ga bij de kachel zitten, ik neem het je niet kwalijk.

Een zonnebril is geen overbodige luxe

Wellicht heb je het gevoel dat een zonnebril alleen voor de winter is en ik zou het met je eens zijn geweest als ik niet regelmatig in de auto zat en tegen een laagstaande zon zat te gluren.

Je kan niet genoeg sjaals hebben

Hoeveel sjaals heb jij? Wat je antwoord ook is, er kan er vast nog één bij! Met sjaals kun je je outfit net wat meer afmaken. Net als sokken en handschoenen, is het ook handig om meer sjaals te hebben, voor als het zeiknat is geworden omdat je je haren ermee moest beschermen, een snottebel van je peuter moest wegpoetsen, je sjaal half uit je auto bleef hangen of welke reden dan ook. Dus, zorg dat je tenminste twee sjaals hebt. En als je net zo chronisch achterloopt met de was als ik, zorg dan dat je er acht hebt. Of achttien.

Houd je hoofd warm tijdens de wintermaanden

Houd je hoofd koe- nee, warm! Tijdens de wintermaanden houd je je hoofd juist warm! En je vingers en tenen ook. Eigenlijk je hele lichaam, maar we vergeten vaak ons gezicht en onze handen in de wintermaanden. Hoe vaak trek je wel een trui aan, maar vergeet je een muts op te zetten als je naar buiten gaat? En hoe vaak zeg je tegen je kind dat zij wel een muts op moeten doen en doe je het zelf niet?

Juist. Geef het goede voorbeeld. Zet een muts op. Het is verstandig om meer dan één muts te hebben voor als het heel hard sneeuwt. Je wil niet een paar uur later een nog doorweekte wollen muts op je kop moeten zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.