Die Door, die piekert zich suf over haar Cito-toets. Als ze deze goed maakt, dandoor worden haar vriendin Edith (Ed) en zijzelf gescheiden, door verschillende middelbare scholen. Haar ouders dringen niet meer tot haar door en de toetsdatum nadert met rasse schreden. Ten einde raad wordt ze samen met haar broertje Walt naar opa te logeren gestuurd. Opa woont in een bejaardenhuis, dus erg gebruikelijk is het niet dat daar kinderen logeren. Gelukkig is er een logeerkamer. Ed mag ook mee. Tijdens een nachtelijke strooptocht naar voedsel, omdat de maaltijden niet lekker zijn, gaat er van alles mis. De kinderen worden op de hielen gezeten door de conciërge en de hoofdzuster wordt ingeschakeld. Gelukkig kan het trio rekenen op een paar oudjes, Opa en zijn bijzondere vrienden, om hen te helpen. Zal Door na dit avontuurlijke weekend een beslissing kunnen nemen?

Carolien Hermans (auteur) heeft op treffende wijze een beeld geschetst van een dikke meidenvriendschap. De lezers vanaf 10+ zullen zich hier goed in kunnen vinden, met de Cito op de loer. En iedereen kent wel een leuke opa, heeft een lastig broertje of heeft een hartsvriendin. Ineke Marynissen (illustrator) brengt met enige regelmaat een duidelijk beeld van het verhaal door een treffende pentekening. Zo komt het verhaal ook in beeld tot leven.

‘Door, Over het lezen van de sterren’, van Carolien Hermans met illustraties van Ineke Marynissen, Uitgeverij Clavis 2016, is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

 

Een gedachte over “DOOR, Over het lezen van de sterren (10+)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.