SAMSUNG CAMERA PICTURESPuur, vers, biologisch en natuurlijk
Ga met dit kookboek terug naar de basis: puur en gezond genieten van gerechten met alleen natuurlijke ingrediënten. Dit kookboek biedt tal van natuurlijke recepten die je nodig hebt voor een gezonde basis: Alles van ontbijt, tussendoortjes, drankjes, sauzen, soepen tot diner. Dit boek bevat de natuurlijke versies van populaire gerechtsn zoals hachee, pizza, ontbijtkoek, gehaktballen, loempia’s, brownies, candybars en pindakaas. Daarnaast komen er tal van bijzondere recepten langs zoals groenteknappels, zoete aardappel-notenspread, chocoladepuddingtaartjes, linzen-saté, en tonijn-kokosburgers. Dankzij de duidelijke uitleg van de auteur ende circa 225 toegankelijke recepten kan iedere gezonde thuiskok direct aan de slag. De recepten uit dit moet maken gebruik van natuurlijke, biologische, pure en verse ingrediënten en zijn vrij van gluten, suiker, lactose en kunstmatige ingrediënten.

Het boek staat niet alleen vol met over (h)eerlijke producten ook staat er veel extra’s in. De inleiding gaat over bewustwording van het spijs en drank dat wij dagelijks nuttigen. Tevens laat het je inzien dat het “hoe gekker hoe beter” pure onzin is. Terug naar de basis is het duidelijke bericht en als je het eenmaal gelezen hebt, denk je er net zo over. Bij het krijgen of kopen van dit boek is dan ook mijn advies: neem even de tijd voor het boek om deze stukken bewust te lezen en geniet ervan. Het resultaat bij mij was een ritje op de fiets richting de boerderij om daar allemaal verse en heerlijke groentes, fruit en meer op te halen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ook leuk om te lezen zijn de tips om te besparen, geld uitgeven is voor de een nu eenmaal gemakkelijker dan de ander. Toch kun je ook met een krappe beurs heel ver komen. Ook helpt het uiteraard als je seizoensgebonden mee doet met de recepten. Een aardbeienvlaai in de winter zelf maken is nu eenmaal duurder en minder lekker van smaak dan aardbeien vers van het land.

Naarmate de pagina’s vorderen raak ik steeds enthousiaster, niet alleen wordt er nagedacht overeen goede inleiding, ook wordt er gekeken naar de beurs en nu wordt er gesproken over alles wat je zelf in huis hebt zoals een vriezer, kruidenschaar, keukenapparaten en noem het maar op. En ook recyclen zijn een aantal regels waard om te lezen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Op pagina 26 beginnen de recepten van ontbijt en lunch. Een opvallend stukje is het volgende:
‘Heb je wat te overdadig koekjes gebakken en heb je aardig wat over? Of zijn de koekjes hard en oudbakken geworden? Gooi ze niet weg! Maar maak er deze heerlijke koekjesspread van voor op de boterham. Kinderen zijn er dol op!

Hieronder staat een lijstje met ingrediënten en daar langs staat de bereidingswijze.

Alles is zeer duidelijk en vriendelijk te lezen. Persoonlijk ken ik Monique niet, maar deSAMSUNG CAMERA PICTURES vriendelijkheid straalt uit het boek. Ook de manier waarop ze haar moeder omschrijft in het boek, en je mee neemt in de verhalen en in de recepten. Continu op zoek naar mogelijkheden om zo min mogelijk weg te gooien en gebruik te maken van alles wat er om je heen staat. Te genieten van de dingen die je hebt en bewust zijn daarvan. De recepten variëren enorm waardoor je continu weer het boek erbij kunt nemen voor nieuwe ideeën.

Monique van der Vloed is een voedingsdeskundige met een passie voor gezond eten. Die passie deelt zij op Facebook via haar eigen groep ‘Dat maken we natuurlijk lekker zelf’ met ruim 18.000 leden. Zij heeft meerdere succesvolle kookboeken uitgegeven, heeft meegewerkt aan diverse boeken over voeding en schrijft columns en artikelen. Daarnaast beheert ze haar eigen, veelgelezen blog op www.moniquevandervloed.nl

Inkijkexemplaar

Het boek is o.a. te bestellen via: http://www.vanduurenmedia.nl/EAN/9789059408173/Natuurlijk_Lekker_Basiskookboek

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.