Afgelopen week kreeg ik van Ploegsma kinder en jeugdboeken ‘Het GROTE zelfleesboek’ opgestuurd. Een heerlijk dik leesboek voor de allerjongste lezertjes! Omdat het boek verschillende verhalen bevat, start ik voor de verandering eens niet met een samenvatting van het verhaal.

Dit superdikke leesboek (234 pagina’s) is geschreven voor kinderen die lezen van AVI start tot AVI E4. Dus voor kindjes die leren lezen in groep 3 (AVI start) tot ze naar groep 5 staan (AVI E4 staat voor eind groep 4). Het leuke aan dit boek is dat kinderen die net leren lezen zelf een echt dik boek in hun handen krijgen. De titel doet zijn naam dus echt ontzettend eer aan. Ze kunnen zelf een boek lezen die ze alleen maar kennen als de voorleesboeken van papa en mama. Nadeel is daardoor ook wel dat het een zwaar boek is voor kleine handjes, maar hé….elk voordeel heeft een nadeel!

Mijn dochter van 5 leest al een klein jaartje en was ontzettend enthousiast. In het boek zijn namelijk niet alleen de standaard verhaaltjes te vinden, die je normaal vindt in boeken voor beginnende lezers, maar je vindt er bijvoorbeeld ook stripverhalen. Haar letterlijke woorden waren: “wauw, hoe cool mam! Ik kan deze strip zelf lezen!!!”. De voldoening die je dan op een kindergezicht ziet is heel veel waard.

Naast de stripverhalen vind je ook klassieke verhalen, versjes, sprookjes en moderne verhalen die dicht bij de huidige belevingswereld liggen. Allemaal voorzien van vrolijke en aansprekende illustraties.  In het boek staan bekende en minder bekende verhalen van schrijvers als Vivian den Hollander, Carry Slee, Rindert Kromhout, Marianne Busser en Ron Schröder, Imme Dros en Astrid Lindgren. Geen kleine schrijvers dus! Dat alles maakt dit boek echt een enorme aanrader. Behalve het ‘zelflezen’ is het boek overigens ook enorm geschikt om te gebruiken als voorleesboek.

Naast het ‘Grote Zelfleesboek’ is er in dezelfde serie ook het ‘Grote Voorleesboek’ verschenen. In 5 varianten. Voor de leeftijd van 3,4,5,6 én 7 jaar! Een must voor de verlanglijstjes!

[bol_product_links block_id=”bol_5929269827fd5_selected-products” products=”9200000071999496″ name=”zelf” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.