confMijn kleine jongen wil eigenlijk altijd hetzelfde op zijn brood; hagelslag, smeerworst of kaas. Een beetje saai he? Jam, nee..dat was echt niet zijn ding. Toen de fruit spread van Confivia binnenkwam en ik dat op meneer zijn brood wilde smeren, was dat toch wel even “een dingetje”. Nou is de afspraak, tussen hem en mij, dat hij altijd eerst moet proeven, voordat hij meteen roept dat hij het niet lust. Ook nu, sneed ik zijn brood in vier stukken en nam hij een hap…

“Mam, is dit jam? Ik vind het wel lekker”. Wat een opluchting zeg…! Ik complimenteerde hem met het feit dat hij het toch geproefd had, voordat hij meteen riep “dat lust ik niet” of “dat wil ik niet”. Complimentjes doen het altijd goed, dus zo trots als een aap, at hij verder. Meneer wilde zelf een boterham met deze “nieuwe jam” mee naar school. Ook vriendlief vind de fruit spreads van Confivia heerlijk. Mooi meegenomen dus: lekker én gezond! Ikzelf hou helemaal niet van zoet broodbeleg, maar heb het toch een kans gegeven. De smaak is goed, niet te zoet en het smeert lekker uit op je boterham. Hier in huis is Confivia helemaal goedgekeurd!

confiOver de fruit spread
Het produceren van fruit spread start bij het plukken van het fruit. Confivia wordt van de beste kwaliteit fruit, van Nederlandse bodem, gemaakt! Het fruit wordt op ambachtelijke manier gekookt in kleine open koperen pannen. Dit heeft als voordeel dat de smaak goed bewaard blijft. Confivia fruit spread bevat 90 gram fruit en slechts 10 gram toegevoegde suiker per 100 gram. Confivia fruit spread wordt gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, dus zonder toegevoegde kleur-, geur- en/of smaakstoffen. Het bevat geen concentraten, stabilisatoren, conserveringsmiddelen en dat proef je: de heerlijke smaak van vers geplukt fruit! De fruit spread wordt handmatig afgevuld en de potjes worden direct omgedraaid. Hierdoor zijn de potjes, ondanks het beperkte gebruik van toegoegde suiker, zolang de deksel gesloten blijft 1,5 jaar lang houdbaar. Zodra het potje geopend wordt moet deze in de koelkast worden bewaard. Op dit moment zijn er vier varianten verkrijgbaar: Aardbei, Framboos-Aardbei, Perzik en Kers-Appel. Niets is leuker dan in het weekend naar de markt gaan, fruit kopen en nieuwe recepten ontwikkelen.

Het verhaal van Bart
Aan het eind van de zomer van 2013 liep ik over de markt in Amsterdam en zag daar kisten vol met aardbeien staan die te koop werden aangeboden. Perfect om jam van te gaan maken. Ik kwam er achter dat de jam die we allemaal kennen mierzoet is. De meeste jams worden namelijk gemaakt met maar 50 gram fruit per 100 gram jam, verder is het vooral suiker. Het is dan ook tijd voor een lekkerder en gezonder alternatief! Wekenlang kokkerellen en proeven resulteerde in het juiste recept met 90 gram fruit en slecht 10 gram toegevoegde suiker per 100 gram jam, zonder toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen. Op internet struinde ik naar een fruitteler, bestelde aardbeien en frambozen, 250 glazen potjes, liet etiketten maken en maakte in een weekend 250 potjes ‘jam’. Officieel mag het trouwens geen jam heten, omdat er daarvoor te weinig suiker in zit! Dan maar fruit spreads…

Twee supermarkten gaven me de kans om op zaterdag mijn fruit spreads te laten proeven en verkopen. Op de eerste dag werden er al meer dan 125 potjes gekocht! De reacties waren zeer positief en na een aantal weken kwam de vraag of er nog meer potjes waren… Alles was op!

Daarna begon het allemaal pas echt en startte ik in de zomer van 2014 mijn eigen bedrijf. Nu is het tijd om iedereen kennis te laten maken met Confivia fruit spreads.

Enthousiast geworden? Bestellen kan in de webshop of je kunt de producten in de winkel kopen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.