SAMSUNG CAMERA PICTURESDe zomervakantie komt er weer langzaam aan en de vakanties worden geboekt. Maar heeft u ook al eens over de taal nagedacht? Niet overal spreken ze Nederlands. Pientere Puzzels en Spellen heeft taalkwartetten te koop, deze spellen zijn een leuke en leerzame voorbereiding op een reis naar het buitenland. In het taalkwartet zitten maat liefst 18 kwartetten over uiteenlopende onderwerpen zoals eten, drinken, vakantie, vervoer, bezienswaardigheden en nog veel meer. Zo kunt u samen met het gezin genieten van een gezellige voorbereiding.

Het taalkwartet bestaat, zoals eerder gezegd, uit maar liefst 18 kwartetten over uiteenlopende onderwerpen. Het is geen uitgebreid woordenboek, maar het bevat ontzettend veel informatie waar de basis, en meer, mee gelegd kan worden. Neem bijvoorbeeld het gedeelte van gebouwen uit het kwartetspel. Hierin horen, net zoals alle andere kwartetspellen, 4 kaarten bij. Op de eerste regel staat in het Spaans LOS EDIFICIOS de betekenis (de gebouwen) staat achter het woord.

Dan staan de 4 kwartetten die compleet gemaakt dienen te worden onder dit stukje. Bij de kwartet die je in handen hebt staan 3 regels. De eerste regel is de vraag in het Spaans, de tweede regel is de uitspraak en de derde regel betreft de vertaling in het Nederlands. Bij de andere 3 delen staat de Nederlandse vertaling er niet bij, het is de bedoeling dat er Spaans gesproken wordt om te oefenen!
Buiten het kwartetspel om zitten er nog extra kaarten bijgeleverd waarop extra informatie te vinden is. Dit is een perfecte aanvulling op het kwartet en kan zeer handig zijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Viva España!
“Hoe begroet ik iemand in een andere taal en hoe vraag ik om een vork wanneer ik in een restaurant zit en er geen heb?” Het Taalkwartet geeft antwoorden op veel voorkomende situaties in een vreemde taal. Het spel omvat 18 kwartetten over uiteenlopende onderwerpen zoals eten en drinken, vakantie, vervoer, bezienswaardigheden en nog veel meer. Compleet met uitspraak en taaluitleg. Op een speelse manier een taal leren. Dat kan met het Taalkwartet. Hoe vaker je het speelt, hoe leuker het wordt.
Het Taalkwartet is verkrijgbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Duits.

Het spel is te bestellen bij Pientere Puzzels en Spellen, een bedrijf zonder winstdoelstelling! Alle extra’s gaan namelijk naar kinderen in armoede en hier halen ze hun plezier en energie vandaan.

/Miranda Young

One thought on “Spaans taalkwartet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.