dettol1Hoe erg letten jullie op de kids, als het gaat om het wassen van de handen? Ik heb mijn kleine jongen geleerd om na het bezoeken van het toilet zijn handen te wassen, na het buitenspelen en voor het eten. Uiteraard vergeet hij het weleens en dat heb ik niet altijd door. Tot het moment dat hij aan tafel zit en zijn bestek op pakt…en ik die zwarte handjes zie!

De beste manier om je handen te wassen is (bron):

  • Was je handen onder stromend water.
  • Gebruik hierbij vloeibaar zeep.
  • Wrijf de zeep over de hele hand, ook tussen de vingers en onder de nagels (zie het figuur hieronder).
  • Spoel je handen goed af.
  • Droog je handen aan een droge, schone handdoek of aan een papieren wegwerphanddoek. 

Het gebruik van een papieren wegwerphandoek is het meest hygiënisch. Onder ringen kunnen zich op de huid bacteriën ophopen. Ringen kunnen daarom het beste afgehaald worden voor het handen wassen.

Als er geen stromend water aanwezig is, dan is het gebruik van een desinfecterende handgel op alcoholbasis een alternatief. Dit werkt alleen als er geen zichtbaar vuil aan de handen zit.dettol2

Gewone zeeppompjes zijn reuze interessant en moeten zo’n beetje leeg-gepompt worden, voordat kids hun handen gaan wassen. Herkenbaar? Misschien wel niet…maar hier in huis vaste prik. Want als meneer eenmaal bezig gaat met het wassen van zijn handen, dan moet dat natuurlijk wel eventjes duren (lees: er gaat liters water doorheen en de zeep vliegt door de lucht).

Toen ik de gewone handzeep verving, voor de Dettol No Touch Automatische Zeepdispenser, ging er een wereld voor de kleine man open! Want even serieus, hoe cool is dat…je houdt je hand voor de sensor van de Zeepdispenser en die “spuugt” vervolgens de juiste hoeveelheid zeep op je hand! Ideaal!!!! Handen wassen is ineens weer een stuk interessanter geworden! Oja, er zit een batterij in, die je als ‘ie leeg is, weer gemakkelijk kunt vervangen. Ook als de zeep op is, kun je met gemak een nieuwe navulverpakking erop zetten!

wpid-20150829_104850.jpgNaast dat de Zeepdispenser er mooi uitziet, ruikt de zeep ook erg lekker!  Er zijn verschillende geuren verkrijgbaar:

Hydraterende Aloë Vera
Voedende Sheabutter
Komkommer frisheid
Pompelmoes frisheid
Groene thee en gember
Anti-geur citroen frisheid
Original

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.