halalboxTijdens mijn speurtocht naar lekkere recepten, kwam ik terecht op de website van HalalBox. Zij bieden food-boxen aan voor 3 dagen (voor 2, 3 of 4 personen), met daarin ingrediënten waarmee je heerlijk kunt kokkerellen. Het fijne is, dat ook mensen met een bepaalde geloofsovertuiging deze box kunnen bestellen. Het vlees is immers halal gecertificeerd, door de halal-certificeringsdienst HQC (Halal Quality Control) in Den Haag.

halal1Wij ontvingen een goedgevulde Classic HalalBox, met daarin de ingrediënten voor 3 maaltijden. Er zat een keurig receptenboekje bij, waar precies instond hoe je alles moest bereiden. Ik kan zelf een aardig potje koken, maar als je dit dus niet kunt, is het gewoon een kwestie van alle stappen goed doorlopen. De volgende gerechten heb ik gemaakt:
*Gebakken makreelfilet op een stamppotje van postelein en radijs, met een vinaigrette van appel en avocado.
*Heerlijk malse kalfsbiefstuk op een stamppotje van spitskool met chimichurri.
*Rode bieten risotto met gebakken geitenkaas en groene salade.

Zoals jullie al zien, een gevarieerd menu (vlees, vis en vegetarisch) met recepten die ik zelf eigenlijk nooit maak. Dat vind ik dus juisthalal2 het leuke hieraan; je eet ook eens wat anders dan dat je normaal gesproken doet. En zelfs de kleine man heeft zitten smullen! Overigens, de HalalBox wordt door heel Nederland bezorgd, behalve op de Waddeneilanden.

Hoe werkt de HalalBox?
Elke week stellen de chefs gezonde, lekkere en simpele recepten samen, die een gebalanceerd en gevarieerd voedingspatroon bieden. Alle producten zijn van hoogwaardige kwaliteit, zodat iedereen elke dag vers en gezond kan eten.

wpid-20150318_175412.jpgZelf boodschappen doen is verleden tijd! Bij HalalBox selecteren ze alleen de beste producten en laten ze je kennis maken met producten, die je niet zo snel tegenkomt in de supermarkt. De benodigde hoeveelheden zijn exact afgemeten, zodat verspilling niet nodig is.

Ze bezorgen de box gratis bij je thuis op zaterdag. Via sms zal je nog een bericht ontvangen, op welk tijdstip de box precies zal worden bezorgd. Hou rekening met een half uur speling. De box bevat alle producten die nodig zijn en een receptenboekje, zodat je meteen aan de slag kunt met het bereiden van je maaltijd!

In het bijgeleverde receptenboekje staat stap voor stap uitgelegd hoe je een maaltijd kunt bereiden. Simpel keukengerei is hierbij voldoende. Binnen 30 minuten heb je een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan!

Welke boxen zijn er?
Je kunt op de website van HalalBox de Classic HalalBox bestellen (eventueel in combinatie met de delicatessenbox en/of de fruitbox).

Zit je vast aan een abonnement?wpid-20150314_105720.jpg
Nee, HalalBox wil zoveel mogelijk gezinnen kennis laten maken met hun service. Om die reden zijn al de boxen dan ook los te bestellen. Je zit dus niet vast aan een lidmaatschap bij het bestellen van een box. Het nadeel hiervan is wel dat je iedere week weer de box moet bestellen en afrekenen. Ze zullen je echter via de mail proberen te herinneren om alsnog een HalalBox te bestellen. In de toekomst zullen ze wel overschakelen naar een lidmaatschap systeem, deze kan dan wel op elk moment worden gepauzeerd of geannuleerd via je account. Voor nu houden ze het lekker makkelijk en flexibel voor de klanten.

Echt 100% Halal!
Alle producten zijn 100% Halal en ze werken dan ook alleen samen met leveranciers waar dit gegarandeerd is. Voor het vlees werken ze samen met Slachterij Van Kooten BV. Hygiëne staat bij deze Vlees leverancier hoog in het vaandel en qua vlees kwaliteit leveren ze op het allerhoogste niveau in Nederland. Het vlees wordt bewerkt volgens de EG richtlijnen welke zijn opgesteld vanuit de Europese Unie en ze zijn in bezit van het EEG certicaat nr EG725. Het verwerken van vlees wordt gedaan volgens halalrichtlijnen. Slachthuis Van Kooten is Halal is sinds 01 december 2014 halal-gecertificeerd door de halal-certificeringsdienst HQC (Halal Quality Control) in Den Haag. Daarnaast worden zijn gecontroleerd door de Halal Politie en hebben zij een positief advies in de Halalwijzer. Mocht je nog vragen hebben omtrent dit onderwerp dan kun je HalalBox contacten via de mail op info@halalbox.nl of telefonisch op 010 846 33 00.

Hoe gaat het met de betaling?
Je kunt betalen via iDeal of creditcard. 

KORTING!
Met kortingscode KIDDOWZ10 kunnen jullie als lezers €10 korting krijgen op je eerste bestelling, daar zit verder dus geen lidmaatschap aan verbonden!

3 thoughts on “HalalBox – de nieuwe manier van koken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.