banbao1BanBao timmert aardig aan de weg en brengt hele leuke betaalbare collecties uit. Ze hebben een zeer overzichtelijke site, met eigen webshop. We kregen een racewagen en een heel café om te reviewen en dat vinden wij helemaal niet erg. Sterker nog we hebben er een hele leuke zaterdag van gemaakt. Vroeger mocht ik nooit met het speelgoed van mijn broer spelen, dus ik neem het er van. Buiten regent het en binnen bouwen we met onze tong uit onze mond.

Trendy City- Café 6115
Het Café bestaat uit 338 blokjes, 3 poppetjes, voor vijf jaar en ouder en de prijs is 17,99 euro. We hebben net onze Duplo- verzameling verkocht en zijn wel toe aan een nieuwe uitdaging. De schoolmeid heeft ervaring met een Lego meisjesset, maar de kleuter niet. De leeftijdsindicatie is 5+ en ik begin vol goede moed met twee kleuters aan het bouwen. De doos zit vol zakjes met bouwstenen. Ik zie het onderscheid niet snel genoeg en maak ze allemaal maar open. Het in elkaar zetten van het poppetje lukt de kleutervriend wel maar mijzelf banbao3niet. Ik verbuig het nek/ schoudersgedeelte, waarschijnlijk omdat ik vroeger nooit heb mogen oefenen. Gelukkig zitten er drie poppetjes bij en maakt onze Papa het tweede poppetje ‘s avonds voor ons. Het Café ziet er kleurrijk uit en heeft veel details. Het heeft een losse beweegbare marktkraam en een barretje binnen. Er zit een uitgebreide beschrijving bij. Tevoren kan je de benodigde steentjes zoeken, die staan in een apart kader en dan de tekening nabouwen. Stapsgewijs gaat dit heel prima. De kleuter spelen met de poppetjes en zoeken soms wat blokjes voor me. Ze zijn nog geen vijf jaar, dus ik neem het ze niet kwalijk. Uit eigen initiatief, zonder werkbeschrijving, wordt alvast een buitenlamp gebouwd en een bloemenperkje. Het Café heeft gewoon een schuifdeur. Ik vind het fantastisch. De blokken klikken stevig vast en laten dan niet snel los. Toen ik een bouwfout maakte vond ik dat niet zo leuk, maar toen de peuter er met het gebouw vandoor ging, was ik er juist erg blij om. Het gebouwtje is klein maar fijn. Het zelfde geld voor het serviesgoed. De kleuter miste een zitje voor haar klanten, dus die heeft ze van een andere speelgoedset geleend en ze spelen dagelijks met het Café.

Turbo Power- Thunder 8603banbao2
De racewagen bestaat uit 71 blokjes, geschikt voor vier jaar en ouder en de prijs is 6,50 euro. De review hebben we uitbesteed aan de kleutervriend:

Toen de doos open ging zag je eigenlijk geen verschil met “echte” Lego. Zoonlief zeker niet omdat hij nog geen grote verzameling heeft en Papa die vroeger een hele lego zolder (!) had zegt dat het voor hem ook voor 95% over een komt met lego.

Wat leuk is is dat de blokjes gewoon goed vast klikken op echte lego en je de pakketjes gewoon door elkaar kan gebruiken.

Toen hij door had dat hij wat harder moest drukken ging het goed.

Papa probeerder het de kleuter helemaal zelf te laten doen. Maar in het begin had hij moeite omdat de blokjes net iets stroever zijn en harder op elkaar gedrukt moeten worden.

De auto is heel stevig. Kan zelf rijden en echt heeeel snel!

Wij zijn erg blij met dit educatieve bouwstenen speelgoed. We zijn zeker van plan om onze collectie van BanBao uit te breiden. De tijd dat alleen Pampers pampers zijn, zal ook wat betreft Lego spoedig achter ons liggen. Op de site van BanBao kan je de gehele collectie inzien, verkooppunten vinden maar ook de sets direct kopen:

/Lmcmr

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.