Rijkelijk laat schrijf ik dit verslag. Sinds de ontvangst van ‘My Fairy Garden-Fairy Flowerpot’ begin van de zomer heb ik vele foto’s gemaakt, maar het wachten was op mooie bloemen. Aan de zorg van onze kleuter heeft het niet gelegen. Uiteindelijk is dat gelukt met bloemenzaad voor blije bijen.

20160714_125611 20160714_125842 20160717_184410

My Fairy Garden- Planten & Spelen is een nieuw concept, leuk speelgoed met een educatieve ondertoon. Verrukt was onze kleuterdochter toen ze de verpakking zag. “Is die, is die voor mij?” We pakken de elfenpot uit en inderdaad deurtje open, deurtje dicht voert de boventoon. Dan ziet ze het zakje zaadjes liggen en vraagt verbaast: “Mag ik?” Ik pak een schoteltje voor onder het potje (met gaatjes) en dochterlief zaait de bijgevoegde mosterdzaadjes. Met liefde drukt ze ze aan in de aarde en dan begint het waterspektakel. 20160714_130049Die dag wordt nog regelmatig gespeeld met het elfje en groot is haar verbazing als een paar dagen later de zaadjes al uitkomen. Helemaal verrukt. Ze verzorgd ze goed, toch komen de bloemetjes niet uit. Ze is enigszins teleurgesteld want op de afbeelding van de folder is er een aardbeienplantje in het bloempothuis gepot, dus waar blijven de snoep-aardbeitjes? Gelukkig heb ik nog een zakje bloemenzaad voor blije bijen liggen van Pluk.nl. Het restant strooien we uit in de bal terrasbak. Ook deze zaadjes komen vlot uit en groeien, groeien dwars door een hittegolf hoger en hoger. Inmiddels is My Fairy Garden naar buiten verhuist, zonder schoteltje, waar het stevig blijft staan maar ook zonder elfje Blossom. Dochterlief vind het elfje zo mooi dat ze haar verstopt heeft voor haar grote zussen. Niemand weet waar. Toch gaat nog regelmatig het deurtje open en dicht.20160911_135323

De drie elfjes van My Fairy Garden hebben een eigen blog waar alle belevenissen zijn te volgen. Op Pinterest zijn mooie voorbeelden te vinden hoe je met attributen je elfentuin op kunt leuken. Ik zag al een vlaggetjeslijn en een kiezelpaadje richting de deur.

‘My Fairy Garden’ heeft naast een Bloempot van Blossom, ook het spel Lilypad en een elfjestuin van Belle uitgebracht, ze zijn allen o.a. te koop bij Bol.com.

#spon #gesponsord

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.