kiek1Little Love­ ‘Praat met mij Baby’ heeft een nieuw zusje, het is Kiekeboe Baby. Ze is dol op spelletjes zoals Kiekeboe, dit speelt ze interactief. Ze is klein en erg vrolijk, haar bloem licht rood op. Ze kan wel zestig zinnetjes praten, ze zingt zes liedjes en laat twintig verschillende melodietjes horen. Ze laat je kindje kennis maken met tellen, cijfers, etenswaren en lichaamsdelen. Ze is zo vrolijk dat ze regelmatig vijf, tien of zelfs vijftien minuten muziek speelt. U zult vast begrijpen, dat we zo’n vrolijke noot graag opnemen in ons huis.

Wat mij direct opvalt op de verpakking is de leeftijdsindicatie van een tot zes jaar. De Kiekeboe Baby is erg compact en lekker zacht, ik kan me goed voorstellen dat onze dochters wel vanaf een jaar met haar in de rondte zouden lopen. Ik plaats op voorhand mijn vraagteken bij de zes jaar, maar daar hebben we een testkind voor. Zonder uitleg te geven pak ik Kiekeboe baby uit en geef haar aan onze drie dochtertjes: samen spelen is het enige advies. De peuter en kleuter drukken actief op alle vier de drukpunten en de schoolmeid kijkt vanaf een afstandje toe. ‘Dit is mijn linkerhand’.

kiek2De volgende ochtend bij het ontbijt legt de kleuter de Kiekeboe Baby op de ontbijttafel. “Nu, gaan we fijn naar vijftien minuten muziek luisteren’, zegt Kiekeboe Baby. De meisjes eten in gedachten verzonken hun ontbijt op, binnen een kwartier! Pas wanneer ik de schoolmeid het Kiekeboe­principe laat zien vanaf de doos, raakt ze geïnteresseerd. Wanneer je haar handjes voor haar ogen (oogsensors) houdt, gaat het spel direct van start. Ze speelt samen met haar peuterzus en Kiekeboe Baby vrolijk Kiekeboe. Dat spelletje verveeld echt nooit. “Hier ben ik!”. Gaandeweg blijft de peuter op het ruggetje van Kiekeboe baby rommelen achter het klittenband. In tegenstelling tot bij andere poppen en knuffels die op batterijen lopen zitten er geen losse draden en is er zelfs een extra voering genaaid achter het klittenband. Het ruggetje sluit netjes en stevig af, dus ditmaal geen poppen met ‘open ruggetjes’. Er zit een Aan/Uit knop en volumeschakelaar.

Ik ben de afgelopen dagen niet verveeld geraakt van de spraakwaterval. Er is een veelheid aan tekst en muziek, de Kiekeboe Baby gaat zelfs de ouders niet snel vervelen.

Standaard zijn demonstratiebatterijen bijgeleverd, twee AA ­batterijen Kiekeboe Baby, de pop schakelt automatisch uit. Schoonmaken kan met een vochtige doek. Kiekeboe Baby van Vtech is o.a. hier te koop:
[bol_product_links block_id=”bol_54f1f84418719_selected-products” products=”9200000037808258″ name=”kiekeboe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

De adviesprijs bedraagt 21,95 euro. Apart is ook een 3 in 1 poppenwagen verkrijgbaar voor Kiekeboe Baby.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.