flats1De schoolmeid en kleuter hadden het al in een televisiereclame gezien, dus waren blij uit school te komen en Fladder Flats klaar te zien staan op tafel. een spannend en vrolijk actiespel. De inhoud van de doos: een levensechte zeemeeuw, 75 ml zeemeeuw zeepsop, een draairad en vier keer vier handdoeken met vader, moeder, zoon of dochter erop liggend. Het doel is om als laatste speler een van je kaarten over te houden. De speelduur is ongeveer 20 minuten. Wij hebben het met zijn drietjes gespeeld, maar je kan Fladder Flats met twee tot vier spelers spelen.

We kiezen een van drie kleuren, leggen onze kaarten voor ons neer en de jongste begint. Tevoren had ik de zeemeeuw al gevuld tot een centimeter van de rond en een paar maal in zijn staart geknepen tot hij flatste. De kleuter draait aan het rad, dat gaat soepel en mag gelijk een beurt overslaan tot hilariteit van de schoolmeid, onze geluksvogel. Zij mag kiezen en wil natuurlijk op mijn kaarten flatsen. Ze vliegt over mijn handdoeken en knijpt in zijn staart, helaas geen flats. Ik ben aan de beurt, ik draai mijn eigen kleur en moet over mijn eigen kaarten heenvliegen en knijpen. Getver een flats over twee van mijn handdoeken. Ik hoef er maar een weg te leggen gelukkig. De kleuter is weer en ze plast van de zenuwen bijna in haar broek. Ze vliegt en vliegt een extra rondje over de tafel maar geen flats. Zo gaan we lekker vlot door en er wordt wat afgeflatst. Bijkomend voordeel is dat ik na afloop de keukentafel heb afgenomen en die er ook weer spik en span bij staat.flats2

De eerste keer volgen onze dochters netjes de regels daarna worden als vanzelf de varianten gespeeld, die ook in de spelregels beschreven staan. Kies de kleur die je wilt verzamelen, houdt dat voor je en probeer als eerste het kwartet te verzamelen. Vlieg met je meeuw in de rondte en knijp. Flatst hij dan mag je de kaart houden. Zo niet, dan mag je tegenstander een kaart bij je weg pakken. Nog een stapje verder: we laten de zeemeeuw over ons hoofd vliegen. Wanneer je daar niet tegen kan, dan zou ik je dit spel niet aanraden. Maar voor alle ouders met levenslustige kinderen die wel van een geintje houden is dit een aanrader.

Ik speel dit spelletje tegenwoordig ook in mijn eentje. Ik heb namelijk een hekel aan schoonmaken maar even een rondje vliegen met de zeemeeuw en ons huis blinkt als nooit tevoren.

Fladder Flats van Goliath Games is o.a. hier te koop. De adviesprijs is 24,99 euro.

Hieronder nog een leuk Youtube filmpje van Fladder Flats:

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.