Dol op nieuwe producten als wij zijn, twijfel ik geen moment wanneer ons de Sweakers® (=Swimming Sneakers) ter review aangeboden worden. Met drie dochtertjes waarvan één zonder zwemdiploma, houd ik mijn hart vast in het zwembad. “Niet rennen!” schalt er regelmatig door het zwembad. Ze zijn te enthousiast om gewoon rustig te lopen.

Sweakers® zijn zwemsokken die je kunt dragen tijdens het zwemmen. Ze voorkomen door het anti-slip profiel dat je uitglijdt in-en-om het zwembad. Ze zouden net als anti-slip sokken in het indoor speelparadijs verplicht gesteld moeten worden. Ik ben als kind mijn voortand verloren door een valpartij in het zwembad. Hoeveel maatregelen zwembaden ook nemen, de combinatie van tegels met water maakt toch glibberig, helemaal in combinatie met zonnebrand of shampoo.

De Sweakers® zijn verkrijgbaar in vrolijke dessins. Dat zullen er gezien de populariteit alleen maar meer worden. Onze kleuter vindt de zwemsokken erg mooi. Ze wil ze best passen, maar ze houdt niet van sokken, schoenen en gaat graag blootvoets door het leven. Gelukkig overlappen de Sweakers® vier volle schoenmaten, in ons geval van maat 27 t/m 30, dus gaat haar grotere zus er met de buit vandoor. Ze paradeert de hele middag op ons dakterras en in het opblaasbadje. Na gebruik knijpt ze de Sweakers® even uit en legt ze in de zon. Die drogen heel snel, dat maakt het na het avondeten toch nog aanlokkelijk ze nogmaals aan te trekken. Iedereen weet dat natte spullen aantrekken, niet prettig aanvoelt.

Het profiel van de Sweakers® is ani-slip en de grote teen mag apart in de zwemsok. Op deze manier houden de kinderen tijdens het lopen meer balans. Door de opstaande, iet wat verdikte hak zijn de Sweakers® makkelijk aan te trekken. Ook door de kinderen zelf: Halleluja!

Wij kijken al uit naar de Zwem4daagse in juni en ze zal na elk parcours van 250 meter met volle trots de Sweakers® showen aan het aanwezige publiek om er vervolgens richting de START plek nog een rondje mee te zwemmen. Op naar de kilometer per avond!

De Sweakers® zijn verkrijgbaar bij Ockyz en kosten 19,95 euro met gratis verzending. Houdt KiDDoWz op Facebook in de gaten voor een leuke kortingsactie. De Sweakers® zijn verkrijgbaar vanaf maat 19/22 t/m 39/42 en dus niet alleen geschikt voor kinderen. Ook minder mobiele mensen kunnen er hun voordeel mee doen op gladde vloeren in sauna, zwembad of gewoon thuis onder de douche.

Ben jij wel eens uitgegleden?

/Lmcmr

Een gedachte over “Sweakers®, de antislip zwemsok van Ockyz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.