model1Als ik mijn oudste dochter vraag wat ze later wilt worden is haar antwoord: Modemodel, dierenarts,  juffrouw bij kleine kinderen, wetenschapper en mama van een jongen en een meisje. Dat ze niet alles tegelijk kan worden beseft ze zicht heel goed dus heeft ze daar een oplossing voor bedacht. “Gelukkig zijn er meerdere dagen in de week en de papa van de kinderen moet ook maar voor de kinderen zorgen, zo kan ik wel alles tegelijk”. Vanwege haar creatieve oplossing en toch wel een leuk punt besluit ik om het daar bij te laten, ooit zal ze beseffen dat het waarschijnlijk niet allemaal tegelijk gaat. Misschien lukt het ook wel… wie weet?

Toch kan het geen kwaad om te oefenen met alles wat ze wilt worden. Huisdieren wilt ze graag maar eenmaal in huis vind ze het wel prima (volgens mij heel herkenbaar voor velen ouders). Ze komt met regelmaat thuis met hoofdpijn door de drukte in haar klas, als ik haar dan zeg dat ze dat als juf ook nog eens allemaal op moet lossen kijkt ze me vragend en nadenkend aan. Tja mama worden, velen lukt het maar helaas werkt de natuur niet altijd mee, mocht je toch het geluk hebben om een kind te krijgen dan heb je geen keus in geslacht, uiteraard volgt de vraag waarom niet en omdat ze al 8 is leg ik haar uit dat een zaadje bij het eitje komt en daar chromosomen in zitten en dat de Y en de X chromosomen bepalen welk geslacht de baby wordt, de andere chromosomen bepalen o.a. De kleur van de ogen, haren, vorm van je neus en ga zo maar door. Dat vind ze maar reuze interessant om te weten. Vervolgens begint ze over het adoptie proces en heeft ze het zelfs over homo stellen en  hoe die baby’s kunnen krijgen. Intussen hoeft haar meester niet meer over voortplanting te spreken. Anti-conceptie bespreken we ook maar eens binnenkort, wellicht is de lading die daarom heen hangt dan geen lading meer maar een dood normaal onderwerp.

model2Afijn ik heb een mooi pakje liggen van Lobbes en hiermee kan ze sleutelhangers maken, subtiel verander ik het onderwerp weer en komen we uit bij haar andere droombaan “modemodel” zoals ze het zelf noemt. Eindelijk komen we nu waar ik het gesprek naar toe wou draaien en geef ik haar het doosje. Blij maakt ze het doosje open. We zien draad, sleutelhangers, kraaltjes en andere hulpmiddelen.

De vraag of ze een sleutelhanger mag maken wordt beantwoord met een ja. Vlug gaat ze aan de slag.model3 Het instructieboekje is duidelijk, de foto’s spreken voor zich en ze hoeft het alleen maar na te maken, ook voor eigen creativiteit is genoeg ruimte. Ze besluit om eerst een pompom te maken en vervolgens de alles aan een draadje vast te maken en dan aan de sleutelhanger zelf. De motorische vaardigheden van mijn dochter zijn goed en het lukt haar helemaal alleen om de hele sleutelhanger in elkaar te zetten.

Ze vind het een hele mooie set en de dagen nadat ze haar eerste setje gemaakt heeft, neemt ze met regelmaat de set tevoorschijn om nog meer creaties te maken.

Bij Lobbes.nl kunt u niet alleen terecht voor de set TopModel sleutelhangers ook andere items van Topmodel of mode accessoires om zelf te maken kunt u hier kopen. Voor een compleet overzicht kunt u hier kijken.

/Miranda Young

 

(Visited 312 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.