val3Iedereen kent het wel: gestruikeld over je eigen voeten, gevallen, gebotst tegen de schommel, gevallen van de glijbaan, omgekieperd met de fiets, een duik gemaakt in de bosjes, de tafel verder weg ingeschat waarmee een aanraking onvermijdelijk was. Enkele voorbeelden van een te harde aanraking met een object. Uiteraard is eerst kijken of er niks ernstigs aan de hand een pré. Denk hierbij aan een breuk. Kom je er vervolgens achter dat het allemaal wel mee valt met een kneuzing of een blauwe plek dan is de VSM Arnikind Vallen en stoten gel de oplossing. Wij mochten deze testen.

De gel zit in een handige tube welke samen met de bijsluiter verpakt zit in een kartnonnendoosje. Deze tube is verzegeld met een lipje, de gel smeert zich makkelijk uit waardoor je maar een kleine hoeveelheid per keer nodig bent. Gelukkig is het vrij geur­ en kleurloos, nadat je de gel op de huid gesmeerd hebt voelt het een beetje plakkerig aan (alsof je een masker op je huid hebt) na wat bewegen trekt dit ook snel weer weg. Ook heb ik het idee dat de gel een verkoelende werking heeft. Op een van de bijgevoegde foto’s zie je een beetje gel op de onderarm. Deze hoeveelheid gel is makkelijk te verspreiden over de hele arm!

Arnikind Vallen en stoten gel is een verkoelende gel die gebruikt kan worden bij kneuzingen, blauwe plekken, zwellingen en lichte schaafwondjes. Het is een natuurlijk EHBO­middel dat Calendula én Arnica bevat. Arnikind is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar.

val1Toepassing:
VSM Kind 0-­6 Arnikind Vallen en stoten gel is een verkoelende gel die wordt toegepast als natuurlijk EHBO middel bij kinderen die blauwe plekken, lichte schaafwondjes, zwellingen en kneuzingen oplopen tijdens het kruipen, lopen, fietsen en spelen.

Ingrediënten:
Actieve ingrediënten Calendula officinalis, Arnica montana.
Overige ingrediënten:Water, alcohol, carbomeer, methylparabeen, natriumhydroxide, natrium EDTA.

Dosering en gebruiksaanwijzing:
VSM Kind 0­-6 Arnikind Vallen en stoten gel is uitsluitend bestemd voor uitwendig gebruik op de huid. De Vallen en stoten gel 2 tot 3 maal daags op de te verzorgen plekken aanbrengen en licht masseren/insmeren. Mag alleen op de intacte huid worden gebruikt. De gel eventueel afdekken om vlekken in kleding te voorkomen.

Zodra de gel is aangebracht doet deze niet alleen zijn werking, zeker voor een kind geeft het ook nog eens een mooi bij-effect. Wat dacht u namelijk van het placebo effect! De 4 kinderen die hier rondrennen, klauteren, stoeien, vallen, stoten, botsen, zitten en “per ongeluk” van de bank glijden, komen vaak in aanmerking met een onverwachtse klap. Vaak beginnen ze te huilen omdat ze er aandacht door krijgen. Uiteraard kijk ik bijna (bij een slechte dag kan zelfs een vinger die wijst al enorm pijnlijk zijn…) altijd of er iets ernstigs aan de hand is, maar gelukkig ervaren we vaker dat het om een blauwe plek gaat dan een botbreuk. Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de statistieken in dit gezin: ongeveer 2000 blauwe plekken versus 2 botbreuken. Afijn, De kinderen hier kunnen zich enorm aanstellen, zeker als ze het op hun heupen hebben. Vaak komen ze met krokodillentranen binnen en komt er een gestamel uit, waar zelfs de beste logopediste in het land geen woord van kan maken. Dus vragen wij eerst: Adem eens diep in, en adem eens diep uit en dan nog een keer en dan zeg je eens rustig wat er gebeurd is want zo verstaan we er helemaal niks van. Dit word vervolgd door een paar diepe zuchten en wat na-gesnik en dan komt er een iets beter verstaanbare zin uit. Omdat we er nog niks van kunnen maken en ondertussen onze ogen het lichaampje al gescreend hebben op zichtbare uitwendige verwondingen, herhalen we het proces nog een keer. Na nog wat na­gesnik komt er dan uit: “op de glijbaan viel ik van het trapje af en nu heb ik hier (knie) pijn”. Eindelijk informatie waarmee ik gerichter kan zoeken. En dus trekken we de broek uit, of rollen we de broek omhoog en kijk ik naar de knie. Niks te zien ondanks dat het hééééllll véééélll pijn doet.

De Arnikind Vallen en stoten gel wordt op de aangedane plek gesmeerd vervolgens doen we nog even val2de laatste check: Kun je de vingers nog in je oren doen? Kun je nog wel springen? Ook op 1 been en het andere been dan? Kruipen kun je vast en zeker niet of toch wel? Rennen? Lopen? Mmmm, aangezien je al die dingen nog kunt dan vraag ik me af of je dit nog kunt: knuffelen… En dus knuffelen we grappig en rent de kleine mini-­man lachend van plezier weer naar de speeltuin…

De gel smeren we ‘s ochtends, ‘s avonds en eventueel ‘s middags op de pijnlijke plek en na een paar dagen is de blauwe plek weer verdwenen.

Via http://www.vsmkind.nl komt u uit op een verzamelpagina waarbij u meerdere producten kunt bekijken van VSM.

Via http://www.vsmkind.nl/arnikind-vallen-en-stoten-gel is de VSM Vallen en stoten gel te bestellen.

Extra: Voor gebruik van het middel is het raadzaam om de bijsluiter te lezen

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.