imagesIs het eindelijk zomer, regent het de hele dag. Grijze lucht, alles nat en geen zon te zien! Daar worden we niet vrolijk van, maar wat doe je op zo’n dag? Als ouder zijnde is er genoeg te doen: de was die nog weggestreken moet worden, het beddengoed wat gewassen dient te worden, of toch maar eens beginnen aan die kast waar allemaal troep in ligt! Na allemaal uitstapjes en dagen die in het teken staan van de kinderen zul je er vast en zeker niet over treuren om het achterstallige werk, weg te werken. Alleen de kids wat gaan die doen? Hieronder 10 tips waarbij de kinderen zichzelf kunnen vermaken en jij je even op het huishouden kunt focussen, kunt koken of even bij kunt tanken met een boek op de bank (zolang ze elkaar de hoofden niet inslaan, bijten, ruzie maken of op een andere manier liggen te etteren, want tja het blijven kinderen).

Tip 1: TipToi puzzel Manege tiptoi manege

Een hele leuke en leerzame tijdverdrijf is een puzzel maken. Omdat we grote fans zijn van TipToi binnen het gezin vinden de kinderen het maar al te leuk om de puzzel van de Manege erbij te halen. Niet alleen kunnen ze zo puzzelen maar daarna hebben ze allerlei leuke opdrachten te doen met de TipToi stift. Ze hebben al vaker deze puzzel gemaakt, zie de review, maar dat mag de pret niet drukken.
Kosten: de puzzel is te koop bij Lobbes.nl voor €12,99, bij de puzzel zit de stift niet inbegrepen. Deze is gelukkig te koop bij Lobbes.nl en kost €36,99. De stift is een eenmalige aanschaf en kan op alle puzzels, spellen en boeken gebruikt worden.

verstoppertje spelenTip 2: Verstoppertje spelen

Eén persoon gaat tellen zonder te kijken en de rest verstopt zich. Daarna moet de teller de andere kinderen een voor een gaan zoeken, degene die als laatste verstopt zit heeft gewonnen en mag daarna tellen.
Een andere variant: alle kinderen gaan de gang op, één kind verstopt een knuffel. Daarna moet de rest de knuffel gaan zoeken. De verstopper kan aangeven of de kinderen warm of koud zijn bij hun zoektocht. Wie heeft als eerste de knuffel gevonden?
Kosten: gratis. Ook zijn er spellen van ‘Verstoppertje Spelen” te koop in de varianten NijntjeDoraWoezel & Pip en Peppa Pig. Deze kosten €14,99 per stuk.

Tip 3: Frozen Deluxe tekentafel SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn dochtertje is dol op kleuren, het liefst kleurt ze haar grote idolen Anna en Elsa van Frozen in. Met de Frozen deluxe tekentafel kan ze met hartenlust erop los kleuren, stickers plakken en doorrollen naar de volgende activiteit op de rol.
Kosten: de Frozen Deluxe tekentafel is bij Lobbes.nl te koop voor €5,99.

tentTip 4: Tent maken

Alle lakens en alle dekens worden verzameld zodat aan de grootste tafel in de woonkamer een grote tent gemaakt kan worden. Uiteraard voorzien van een comfortabele zitplek, een wachtwoord omdat je niet zomaar naar binnen kan/mag en missschien zelfs een zak chips.
Mocht je nou geen zin hebben om de hele boel uit te tenten dan kun je ook een kant en klare tent overwegen.
Kosten: Met spullen uit huis –> gratis
de gekochte tent –> afhankelijk van wat je wilt

Tip 5: Kleurkoffer MinionsSAMSUNG CAMERA PICTURES

Terwijl de meiden wegzwijmelen bij de Frozen film, lachen de jongens zich krom bij de Minions. Na zo’n lachpartij komen de meiden ook even poolshoogte nemen van de gebeurtenis en vaker resulteert dat in een hele gezellige en drukke bende. Aan het einde van de film resulteert dat meestal op een moeder die tussen de kroost in zit en gezellig mee kijkt. Aangezien deze mama even tijd voor zichzelf wilt, kunnen de kinderen aan de slag met hun Minions tekenkoffer
Kosten: de tekenkoffer is bij Lobbes.nl te koop voor €8,99. Mocht je nou geen Minions fans hebben dan zijn er ook andere tekenkoffers te bestellen. De prijzen hiervan verschillen.

knutselenTip 6: Knutselen

Ga eens op zoek in huis naar lege wc-rolletjes, ijslollie stokjes, lege flessen en nog meer en ga daar mee aan de slag. Wat verf (afhankelijk van de leeftijd), wateroplosbaar lijm, stiften, kleurpotloden en de kinderen kunnen zich helemaal uit leven. Uiteraard zijn er ook veel knutselspullen te koop.
Kosten: spullen in en om huis zijn gratis, je kunt met de knutseltips van houtspel aan de slag en bij Lobbes.nl is er ook het e.e.a. te koop.

Tip 7: TekenbladenSAMSUNG CAMERA PICTURES

Ik hoef mijn kinderen maar aan tafel te zetten met een hoop blaadjes en ze bedenken zelf wel iets. De een pakt kleurpotloden, de ander pakt een schaar en weer de ander begint gretig vliegtuigjes te vouwen. Door de verschillende kleuren papier kunnen ze hun favoriete kleur uitkiezen en er met hartenlust op los werken.
Kosten: 50 vellen gekleurd en stevig papier is bij Lobbes.nl te koop voor €3,50. Maar je kunt ook kiezen voor andere soorten papier.

3011995dTip 8: Vervelen

Hoe raar het ook klinkt, maar eens een paar uur of een dag vervelen is helemaal niet erg. Het is natuurlijk niet leuk om 10 keer in een half uur aan te moeten horen “ik verveel me”. Toch zul je op een gegeven moment je kinderen uit zichzelf iets gaan doen. Het gevoel dat je nergens zin in hebt gaat vaak gepaard met een hele hoop ideeën wat door het hoofd rondspookt. Uiteindelijk zal er iets heel leuks uitkomen en tevens is dit vaak iets nieuws. Zo komen de oude spellen weer van zolder, de verkleedkleren komen te voorschijn of komen ze misschien zelfs helpen in het huishouden.
Kosten: gratis en misschien wat hoofdpijn

Tip 9: Speelfiguren van TipToi tiptoi

Met de speelfiguren van TipToi kunnen de kinderen niet alleen heerlijk spelen maar ook heel veel leren. De speelfiguren kunnen overal in huis uitgestald worden, waardoor ze je nooit in de weg hoeven te lopen. Met de speelfiguren is er een eindeloze fantasiespel mogelijk. Zo kunnen er boerderijen worden gebouwd maar ook een heuse dierentuin. Met de TipToi stift komen de dieren tot leven en wordt het spel nog meer uitgedaagd. Eerder schreef ik al een review over deze speelfiguren.
Kosten: Met de TipToi stift breng je de dieren tot leven, deze stift kost bij Lobbes.nl €36,99. De stift is te combineren met andere spellen van TipToi en daarom een eenmalige aanschaf. De speelfiguren verschillen in aanschafprijs per figuur. Zie hier voor een compleet overzicht bij Lobbes

tvTip 10: Tv kijken 

Het is dan wel niet zo heel erg goed, toch vind ik het heerlijk als de kinderen na een aantal uren kabaal maken even stil zwijgend voor de tv zitten. Het liefst programma’s kijkend waar ze wat van leren, maar een film zonder verdere inhoud maar waar ze heel erg om kunnen lachen vind ik op zijn tijd ook geen enkel probleem.
Kosten: van gratis tot zo duur als je het zelf wilt.

Speel en werk ze!

Deze tips zijn tot stand gekomen door middel van een samenwerking met Ravensburger.com en Lobbes.nl.

/Miranda Young

2 thoughts on “10 tips om de regenachtige dag door te komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.