het hoogste woordIn 2014 won Willemijn de Weerd ‘Het Hoogste Woord’. Een prijs voor het beste Christelijk Kinderboek. Bij de vraag of ik het boek ‘Uitvinders!’ van Willemijn wil recenseren raak ik gelijk enthousiast. Voor ArkMedia heb ik al eerder recensies geschreven o.a. “Jij bent een prinses”“Jona rent weg” en “Enjoy Kinderfeest”. Ook nu weer ontvang ik in keurige staat een boekje.

‘Uitvinders!’ is een voorleesverhaal over ontdekken.9200000041257926 Het verhaal begint met Sara en Ruben. Ruben kan een satéprikker door een ballon steken zonder dat de ballon knapt. Sara is erg verbaasd en wilt het zelf ook proberen. Als Sara de satéprikker door de ballon steekt knapt de ballon. Sara vraagt zich af waarom de ballon bij haar wel knapt en bij Ruben niet. Ruben legt uit dat je moet weten waar de satéprikker geprikt moet worden zodat de ballon niet knapt. Sara vindt het proefje heel erg leuk en wilt zelf ook uitvinder worden. Voor ze bij de uitvindersclub mag, moet ze zelf een hele goede proef bedenken. Sara gaat op ontdekkingstocht, helaas is haar eerste proef niet zo geslaagd. Zodra ze de moed bijna op geeft krijgt Sara van haar moeder Cola en Mentos. Met de Cola en Mentos SAMSUNG CAMERA PICTURESgaat ze naar Ruben om te vertellen dat ze geen uitvinder is. Ruben is gelijk enthousiast als hij de cola ziet. Mentos en Cola geeft een Colafontein. Nu zit Sara bij de uitvindersclub.

Achter in het boekje staan nog meer leuke proefjes. De proeven zijn duidelijk uitgelegd. Ook staat er wat je nodig hebt om de proef te doen en staat er bovendien uitgelegd waarom een proef werkt. Zowel voor jong als oud is het leuk om de proefjes samen te doen.

Uitvinders! is een voorleesverhaal vol leuke proefjes waar SAMSUNG CAMERA PICTURESkinderen veel van leren. 
Ruben laat Sara zien dat hij veel proefjes kan. Sara vindt het erg knap, en wil ook graag een uitvinder worden! Alleen lukken haar proefjes thuis niet helemaal.. Ruben en Sara ontdekken een proefje dat ze samen kunnen: de colafontein! Nu zijn ze allebei goede uitvinders!
Achterin het boek staan extra proefjes die je thuis kunt proberen, met duidelijke uitleg.

uitvinders_voorstellingAuteur: Willemijn de Weerd
Illustraties: Marieke ten Berge
Uitgever: ArkMedia
ISBN: 9789033832765

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.