speelBuitenspelen lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen kinderen vrolijk en blij maakt. En nog belangrijker, buitenspelen prikkelt de fantasie, is goed voor sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt, moet er meer aandacht voor buitenspelen komen.

Op woensdag 10 juni organiseert Nickelodeon in samenwerking met Jantje Beton voor de achtste keer de Buitenspeeldag. Er worden die dag in heel Nederland meer dan 1.000 outdoor-activiteiten voor en door ruim 100.000 kinderen opgezet. Nickelodeon gaat tijdens de Buitenspeeldag tussen 13.00 uur en 17.00 uur op zwart om alle kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan.

Nickelodeon en Jantje Beton hebben in aanloop naar de buitenspeeldag lokale organisatoren opgeroepen om buitenspeelactiviteiten samen met kinderen te bedenken en te organiseren. En daar is veel gehoor aan gegeven. Gemeentes buurtverenigingen, ouders en scholen trekken alles uit de kast. Op woensdag 10 juni worden op verschillende plaatsen in Nederland straten voor één dag afgesloten voor het verkeer, zodat kinderen onbelemmerd en met veel plezier op straat kunnen spelen. Skatelessen, straatvoetbaltoernooien, stormbanen of springen op springkussens, op meer dan 1.000 locaties kunnen kinderen terecht en worden activiteiten voor de Buitenspeeldag georganiseerd .

Op buitenspeeldag.nl kunnen kinderen kijken wat er in hun omgeving te doen is.

 

Nickelodeon
Nickelodeon is een kindertelevisiezender die wereldwijd uitgezonden wordt. Nickelodeon beschikt over een ruim aanbod aan televisieprogramma´s, consumentenproducten en websites. Bij Nickelodeon draait alles 24 uur per dag om kinderen. Nickelodeon wil niet alleen kinderen vermaken met grappige, spannende en award/winning shows en hitseries, maar stimuleert kinderen ook continu om nieuwe dingen uit te proberen en een actieve levensstijl te omarmen. Daarom roept Nickelodeon dan ook alle kinderen in Nederland op om tijdens de Buitenspeeldag naar buiten te gaan en te spelen! www.nickelodeon.nl

 

 

Jantje Beton

Jantje Beton wil dat kinderen in hun buurt weer gewoon buiten kunnen spelen. Buitenspelen is namelijk essentieel voor een gezonde ontwikkeling, maar voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend. Veel speelomgevingen zijn verarmd en een op de vijf kinderen speelt minder vaak vrij buiten dan ze zouden willen. Dat is alarmerend en reden voor Jantje Beton om kinderen te ondersteunen hun eigen buurt leuker, vrijer en avontuurlijk te maken. Daarom organiseren we op 10 juni a.s. weer de jaarlijkse Buitenspeeldag. We roepen lokale organisatoren op om op deze dag samen met kinderen activiteiten te bedenken. www.jantjebeton.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.