In het gemiddelde huishouden met kinderen is er wel LEGO en/of DUPLO te vinden. Zeker toen het programma LEGO Masters werd uitgezonden, werd het nog een stuk populairder om lekker te gaan bouwen met legoblokjes. Ik deel een aantal toffe creaties met jullie waarvan ik hoop dat ze zeker worden nagebouwd.

M&M’s snoepautomaat

Laat ik beginnen met deze toffe snoepautomaat, waar je je M&M’s in kunt doen. Leuk om neer te zetten, maar ook zeker leuk om aan iemand cadeau te doen. Je zou er ook kleine dropjes of andere snoepjes in kunnen doen bijvoorbeeld.

Tissuedoos

Hoewel je in de winkel een heleboel verschillende varianten kunt vinden, is het natuurlijk een stuk leuker (en creatiever) om zelf een tissuedoos te maken. Je kunt deze overigens ook best een prominente plek geven op je bureau op het werk, staat alleen maar gezellig.

Hondjes

Leuk om allerlei verschillende hondjes te bouwen en neer te zetten, bijvoorbeeld in een vitrinekast of gewoon in de vensterbank. De meeste mensen zijn dol op deze viervoeters, dus ook erg leuk om iemand cadeau te doen (bijvoorbeeld iemand die zelf een teckel heeft rondlopen).

Pokéball

Voor de echte Pokéman Go! liefhebber is het natuurlijk een heel leuk idee om deze Pokéball te maken. Zeker in een kinderkamer met het Pokémon thema kun je dit bouwwerk natuurlijk goed kwijt. Wist je trouwens al dat er een nieuwe app van Freek Vonk is, welke eigenlijk hetzelfde principe hanteert als Pokémon Go!…op avontuur gaan in je eigen buurt (of ergens anders).

Regenboog

Weet jij alle kleuren van de regenboog? Kun jij een regenboog bouwen van LEGO? En kun je dan verschillende groottes maken? Leuk om neer te zetten, maar ook om bijvoorbeeld cadeau te doen aan pas een getrouwd regenboog-stel.

Unicorn

Ook helemaal hip op dit moment zijn Unicorns. Voornamelijk kleine meisjes zijn er dol op en zullen het dus extra leuk vinden om er eentje te bouwen van LEGO.

Monsters

En dan voor de jongens (of stoere meisjes) deze monsters. Je kunt ze zo ‘eng’ maken als je zelf wilt. Combineer alle kleuren en kijk wat het beste bij jou past. Grappig om neer te zetten of om een eigen verhaal mee te spelen.

Tempel

Voor de echte bouwer, die wel van een uitdaging houdt; een tempel. Ziet er ingewikkeld uit eh? Is het waarschijnlijk ook wel, maar des te toffer om je hier helemaal op te storen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.