creatief aftellen tot kerst (1)Wellicht zult u zich afvragen wat ik, juist in deze tijd, met een aftelkalender voor kerst moet. Wel, het hele jaar door ben ik bezig voor de december maand. En daar kun je gewoonweg niet vroeg genoeg mee beginnen. Want ook ik wil graag verrast worden door de leukste dingen. Dus zoek ik zeer vroeg in het jaar de meest praktische zaken bij elkaar en stop ik dat in een nieuwe doos en zat dat erbij op de zolder. Sommige cadeau’s pak ik zelfs al in (kerstpapier krijg je in de uitverkoop goedkoop). Zodra het december is komen alle dozen van zolder en kan het uitpakken weer beginnen. En juist door al die extraatjes waarvan ik niet meer wist dat ze er waren ben ik het meest verrast. Zo krijgt elke jaar weer de decembermaand voor mij een hele leuke tint waar ik dan ook alweer zin krijg in het jaar erna!

Een aftelkalender is zo’n praktisch cadeau wat je koopt, weg legt en vergeet. creatief aftellen tot kerst (2)En laat dat nou net zijn waar ik een prachtig boek van heb ontvangen van De Vier Windstreken.
Het Creatief aftellen tot kerst boek heeft maar liefst 25 vakjes om af te tellen, achter elk vakje schuilt een afbeelding of een pop-up diertje. Maar niet zomaar een afbeelding of diertje, nee het is een aanwijzing voor het knutselwerkje wat in het boek staat. Zo staat er bij vakje 1 een ster, zodra je het boek opent en kijkt bij de opdrachten zie je dan ook dat je pop-up kaarten gaat maken. Halverwege het boek worden de pagina’s dikker. Hier beginnen de kartonnen pagina’s om uit te duwen, knippen en scheuren. Met deze werkjes kun je de daadwerkelijke opdracht in orde maken.

creatief aftellen tot kerst (4)Zoals je wellicht al snapt zijn het in totaal 25 “opdrachten” die gemaakt mogen worden. Ze zijn allemaal uniek en hebben iets met kerst te maken, zo kun je het muisje gebruiken als zuurstok-muis en heb je na dag 4 een eigen beschermengeltje gemaakt. Misschien geef je dat wel weg aan iemand die het beter kan gebruiken? Heel veel is mogelijk met de creaties. Bovendien inspireert het boek mij enorm om zelf ook de creativiteit buiten het boek op te zoeken. Zo kunnen de pop-up kaarten ook met andere blaadjes gecreëerd worden en is er met wat kopieer werk een hele muizenplaag te creëren…

Creatief aftellen tot kerst
25 projecten voor een gezellige adventstijd
Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis!
Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en doeboek in één.
Elk kalenderderutje onthult een verrassing die te maken heeft met het miniproject van die dag.
Een greep uit de 25 creatieve activiteiten:
* pop-up wenskaarten * papieren engelen * vingerpoppetjes * koekjescadeau * sjablonen voor cappuccinoschuim * cupcakedecoraties * inpakpapier en kaartjes * geglazuurde koekjes * mooie kerstballen * lichthanger voor bij het raam * zuurstokmuis voor in de kerstboom * kerspel met kerstengelen * schattige boomdecoraties

Het boek is hier te koop voor €17,95
ISBN 9789051164565
Mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn kun je hier een kijkje nemen in het boek.

/Miranda Young

One thought on “Creatief aftellen tot kerst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.