SAMSUNG CAMERA PICTURESVuil water weer schoon maken! Nadat de oudste een uitgebreid thema op school heeft gehad over de kringloop van het water kan hij nu met eigen ogen gaan beleven hoe het vuile water schoon kan worden.

Wij nemen de doos en maken deze vervolgens open. De instructie is in het Engels en op internet kan ik helaas geen Nederlandse instructie vinden. Dan moet deze mama maar even (zo goed als mogelijk) voor tolk spelen. Op de instructies zijn wel duidelijke foto’s en plaatjes aanwezig waardoor de kinderen mijn aanwijzingen een betere plaats kunnen geven. We bouwen de installatie op zoals beschreven. Een glas uit de kast functioneert als opvangbak. Hierop plaatsen we de ronde ring waarop de toren gestapeld dient te worden. In de “bekertjes” daarboven gaan we het

SAMSUNG CAMERA PICTURES

filtersysteem bouwen met daarin carbon, een filter, stenen en zand. Daarna gaan we water uit de beek halen en mengen hier een flinke klodder zand door heen om heerlijke drekkerige modder te maken. Zou dit nog schoon gaan worden?

De kinderen zitten vol spanning rondom de tafel en kijken aandachtig naar de toren. Ook al is het pakket voor 8 jaar en ouder ook de vier en zesjarige dochter en zoon kijken aandachtig mee. Heel voorzichtig schenk ik een beetje water/modder mengsel in het bovenste bakje. Hierin zitten de stenen. We zien gelijk dat de stenen de modder en alle andere grove dingen tegen houdt. Het water vindt zich heel SAMSUNG CAMERA PICTURESmakkelijk een weg naar het bakje eronder waar zand in zit. Hier duurt het iets langer voordat het in het bakje eronder druppelt. in het bakje eronder zit carbon. Carbon is een speciaal behandelde koolstof die door adsorptie allerlei stoffen aan zich kan binden. Een voorbeeld hiervan is olie. Daardoor is het een belangrijke toepassing in het filterproces. Nadat de carbon zijn werking gedaan heeft over het water druppelt het water naar het filter onderin. Hier wordt alleen het water door gelaten. en zo druppelt schoon drinkwater in het glas. Het is bijna onvoorstelbaar hoe snel enSAMSUNG CAMERA PICTURES eenvoudig het gaat. De Kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen en willen emmers water naar binnen halen via de beek.

In de doos zitten ook andere benodigdheden voor volgende experimenten. Maar het leukste van een experiment is om het zelf te ontdekken! De Green science waterfilter 8+ is voor slechts € 16,50 te koop bij de Banier.

De Banier wil jong en oud, klein en groot, individu en groep aanmoedigen om te creëren, te spelen en te doen.

/Miranda Young

2 gedachten over “GREEN SCIENCE WATERFILTER 8+

  1. Laat het duidelijk zijn dat je met filteren alleen geen schoon drinkwater krijgt. Bacteriën en virussen blijven hiermee bijvoorbeeld zeker in het water zitten. (Ik denk dat de volgende experimenten in de doos dit misschien wel behandelen, maar de notatie in het artikel is hier wat slordig)
    Lijkt me wel een leuke doos om te experimenteren met de kinderen!

    1. Beste Jasper, Wij van KiDDoWz raden het zeker niet aan om het water wat gefilterd is te drinken. Maar het laat aan kinderen wel duidelijk zien hoe vuil water schoner kan worden. Met vriendelijke groet,
      het KiDDoWz team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.