vale1 Het is voor de lezers van KiDDoWz geen verrassing meer, maar dat was het voor Papa wel. Drie dochters hebben met de houtplakjes van Houtspel een Valentijnsschilderij gemaakt, geïnspireerd op het blog van Houtspel.

De houtplakjes van Houtspel zijn er in diverse soorten en maten. De mogelijkheden zijn eindeloos. In het blog van Houtspel zag ik een vogeltje gelijmd met houtlijm van deze schijfjes, alleen het snaveltje hoefde je te zagen. Een foto bij dit product, laat een schaal van deze gelijmde houtplakjes zien. Wij kozen met Valentijn in ons achterhoofd voor het schilderij. We zijn er twee middagen druk mee geweest.

vale3Eerst heb ik de afbeelding laten zien en verteld dat we eerst een middag gaan schilderen en de tweede middag, als de verf goed gedroogd is, gaan plakken. Er werd lustig op los geschilderd en niet alleen in romantische kleuren. De schoolmeid heeft eerst met potlood een hart getekend, dat is nadat de verf erover heen gaat niet meer te zien. De kleuter heeft twee harten ineen getekend, in eerste instantie puur per ongeluk, maar dat bleek een meesterzet. De peuter heeft voor het eerst geverfd en kreeg van haar zussen alleen de rode met witte verf gemengd. De kleuter kwam na het canvas te hebben beschilderd op het idee om de houtplakjes allemaal roze te maken. Nu moesten we een plekje zoeken waar Papa de schilderijen niet zou vinden, maar ze wel konden drogen. Het allermoeilijkste was wel om niets aan Papa te vertellen, dat lukte wonderbaarlijk en de volgende middag zat ik met Papa’s alleslijm in de hand en reikten de meisjes hun houtplakje aan voor een druppeltje lijm. De schoolmeid heeft de houtplakjes vooraf gepuzzeld op haar met potlood getekende hart en legde ze op volgorde met lijm weer terug. De kleuter en schoolmeid plakken naar eigen inzicht. Wij vinden het resultaat verbluffend en dat terwijl het kinderlijk eenvoudig is. vale2

Met onze voorjaarsvakantie voor de deur vond ik een mooie grote houten knutselboom op Houtspel.nl. Met deze boom van bijna 30 centimeter hoog wil ik een seizoenstafel in gaan richten en eens kijken of we de vier jaargetijden hiermee kunnen vatten.

Fijne voorjaarsvakantie allemaal!

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.