Kinderen zijn gek op kerst! En wat is er leuker dan samen met de kinderen zelf kerstdecoraties te maken! Met materialen die je gewoon in en om het huis kunt vinden, maken jullie samen de leukste en mooiste decoraties. Bedenk samen wat je kunt doen met bijvoorbeeld verf, kleurpotloden, knopen, glazen potten met schroefdop, lijm, draad, dennenappels en takjes. Maak samen slingers van gekleurd papier, sterren en andere versieringen voor in de kerstboom en kerstkaarten. Om je alvast een beetje op weg te helpen, laten ze bij Westwing alvast een paar ideeën zien en hopen ze dat deze Kids DIY Special niet alleen de kids, maar ook de rest van de familie zal inspireren!

T-shirt met kerstbomen
1. Benodigdheden: een wit katoenen hemd, een papieren bord, groene en blauwe textielverf, een kerstboomvormpje, een rauwe aardappel (om de verfstempel mee te maken) en een stuk stof.
2. Halveer de aardappel en steek het kerstboomvormpje in de vlakke kant. Snijd de aardappel rondom de vorm weg. Verf de kerstboomstempel groen. Gebruik een papieren bordje als ondergrond.
3 + 4. Druk de kerstboom met de verf op het T-shirt.
5. Herhaal dit totdat je het gewenste aantal kerstbomen op het T-shirt hebt.
6. Snijd een eenvoudige kerstboomstam-stempel uit een stuk aardappel en verf de stempel blauw. Druk de stammen onder de kerstbomen en laat het shirt drogen.
Een volwassene kan nu de verf consolideren met een strijkbout: leg een stuk bakpapier op de verf en een stuk aan de andere kant van de stof. Strijk er een paar keer overheen met de strijkbout (niet stomen).
7. Snijd eventueel sterren uit stof en naai ze bovenop de kerstboom.

Popcornkrans
1. Maak een grote zak popcorn (of koop deze kant en klaar). Neem een botte naald, een witte draad, twee papieren borden, een mooie kerstlint, een schaar en lijm.
2. Knip de middelste gedeeltes uit de papieren borden om twee identieke ringen te maken.
3. Plak de randen van beide ringen aan elkaar, zodat je een bolle ring krijgt.
4. Rijg de popcorn met behulp van een botte naald aan een witte draad. Je kunt één lange ketting of meerdere kortere kettingen maken.
5. Wikkel de popcornketting(en) dwars om de ring: zet het begin van de draad vast met een stuk plakband en wikkel de ketting er als een spiraal omheen.
6. Bind het lint om de popcornkrans en maak een mooie strik aan de bovenkant.

Meer leuke ideeën zijn hier te vinden!

Beeld: Westwing Home & Living

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.