collage-2015-03-06Zelf zeep smelten en hiermee een zeepketting maken. Het is niet alleen hip maar ook ontzettend leuk om te doen! Uiteraard wou ik er het fijne van weten en ging op zoek naar een compleet pakket. http://www.zeepjesmaken.nl biedt complete pakketten aan voor diverse groepsgroottes.

Omdat we met slechts 4 personen aan de slag gaan bestel ik een 4 persoons- pakket

SONY DSCHet Zeepgietpakket voor 4 personen bestaat uit:
300 gram witte zeep
300 gram transparante zeep
Maatbeker
Koord
Eindhanger en tussen kralen
Boortjes
Mallen : visjes, sterretjes, bloemetjes, hartjes
3 x geurstof : Lelie Dalen, Rustgevend, Engelse roos
3 x kleurstoffen : Rood, Geel, Blauw
luchtdichte opbergzakjes
instructie ‘zeep gieten’

De instructie bestaat uit 2 A4tjes. De werkwijze is erg duidelijk, indien je de instructies goed door neemt kan er niks fout gaan! Hierbij een verkorte uitleg:
De zeep is zowel AU BAIN MARIE als in de MAGNETRON te smelten (dit is een pluspunt vind ik zelf). Zodra de zeep gesmolten is voeg je de kleur en geurstoffen toe en kan het mengel in de mallen worden geschonken. Deze moet je 20-25 minuten hard laten worden door ze te laten staan. Nadat de gietzeep hard is geworden haal je de zeepjes voorzichtig uit de mallen en laat het nog even na harden indien nodig. Dit kan eventueel in de koelkast om het proces te versnellen.

Zoals gezegd zijn wij hiermee aan de slag gegaan en hebben we alle stappen doorgenomen. Aangezien de uitleg duidelijk is, weet je precies wat je moet doen. We zijn niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Het resultaat was dan ook zeer positief.
We nemen een boortje en boren hiermee een gat door het zeepje zodat het koord door de zeep getrokken kan worden,. Zo rijgen we een zeepketting met kraaltjes tussendoor.
De kinderen vinden het geweldig om te doen, de troep is te overzien, sterker nog alleen een vuile placemat is het eind resultaat EN uiteraard een prachtige zeepketting (zie foto)

WINNEN!
Wij mogen 1 persoon blij maken met een Zeepgietpakket voor 6 personen.
Het Zeepgietpakket voor 6 personen bestaat uit:
500 gram witte zeep
500 gram transparante zeep
Maatbeker
Koord
Eindhanger en tussen kralen
Boortjes
Mallen : pinquins, eendjes, hartjes, druifjes, beertjes, fruit
3 x geurstof : Lelie Dalen, Rustgevend, Engelse roos
3 x kleurstoffen : Rood, Geel, Blauw
witte kadodoosjes
instructie ‘zeep gieten’

Afbeelding hiernaast is een 12 persoonspakketIMG_9965a-600x600

Laat in een reactie weten waarom jij graag wilt winnen. Like het bedrijf op Facebook en voorzie je reactie van je naam + email.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

/Miranda Young

39 thoughts on “Zeepketting maken + Winactie

 1. Wat geweldig leuk! Mijn dochter is binnenkort jarig (in mei). Ze had al gezegd dat ze graag zeepjes zou willen maken met haar vriendinnetjes tijdens haar kinderfeestje. Ik heb al zitten te kijken waar dat hier in de buurt kon, maar ik heb nog niets gevonden. Nou zou het helemaal geweldig zijn om dit pakket te winnen, zodat we op haar fesstje dan de meest mooie en lekker ruikende zeepjes kunnen maken!

 2. onze jongste zit op speciaal onderwijs voor kinderen met spraak taal en gehoor problemen. De klasjes zijn klein, en laten er nou zes kindjes in zijn klas zitten! Als ik dus zou winnen zou ik het zeepmaakpakket aan de berenklas van Kentalis Terwindt in Groesbeek geven.

 3. Leuk voor mijn tweelingdochters Sterre en Nikki. Ze zijn binnenkort jarig en dit zou erg leuk zijn voor hun kinderfeestje!

 4. super leuke winaktie, ook geweldig om met een kinderfeestje te doen. Lekker thuis aan de freubel met lekkere hapjes en een drankje erbij

 5. Wat een super leuk pakket is dit, om zo heerlijk creatief aan de gang te gaan. Gezellig een middag lekker knutselen met vriendinnen en als eindresultaat een mooie zelfgemaakte zeepketting

 6. Wat een superleuke actie is dit! Ik ben ook altijd graag lekker creatief bezig met de kids.. Over een paar maandjes is mijn dochter jarig en het lijkt me geweldig om dan zeepkettingen te gaan maken met de meiden op het feestje..! 🙂

 7. Mijn dochter houdt heel veel van knutselen, maar het knippen/plakken, kettingen rijgen en strijkkralen heeft ze inmiddels wel een beetje gezien. Zelf zeepjes maken, wat zou ze dát leuk vinden! 🙂

 8. Leuk om met mijn nichtjes te maken als ze komen logeren! Het is altijd al erg gezellig maar dit maakt het helemaal leuk natuurlijk!

 9. Mijn geestelijk beperkte zusje en haar dagbestedingsgroep zullen dit helemaal top vinden. Ik zou ze graag willen verrassen.

 10. Dit is een leuke winactie.
  Zeepjes maken, wat een grappige hobby.
  Lijkt mij heel leuk om te doen.
  Ik waag een kansje.
  Kan het ook gaan doen met mijn oudste kleindochter.

 11. Wat een leuk idee, voor idd een feestje!
  En laten we die volgende maand hebben (:
  Echt een super leuke verassing voor de meisjes dan!
  Dus we doen een poging wagen…..

 12. leuk om met mijn dochter te doen na schooltijd want ze is een echte knutseltante
  fb: melissa.vanstipdonkmaas

 13. Lijk me erg leuk om met de kinderen te doen, erg leuk om zeepjes te maken, ik heb zoiets nog nooit gezien, erg leuk !!.

  Groetjes Annie

 14. Mijn dochter is onlangs 8 jaar geworden en mag nog een kinderfeestje geven. Wat zou het leuk zijn om met al haar vriendinnetjes zeepjes te maken. Een heel originele activiteit en o zo leuk om mee te geven naar huis.

 15. hier zou ik mijn dochter van 10 helemaal happy mee maken, die houdt ervan om crea bezig te zijn, ook erg leuk om samen te doen natuurlijk

 16. Als kind heb ik zelf zeepjes gespaard, echter het zelf maken ervan heb ik nog nooit gedaan. Lijkt me leuk om samen met mijn dochtertje te doen.

 17. Thuis een eigen workshop volgen! Met als frontvrouw, mijzelf. Lijkt me superleuk om te doen! Heel ontspannend… was vroeger ook altijd al van het knutselen, etc. Als het maar iets creatiefs is. Geweldig om samen te maken met mijn nichtjes.

 18. begin april hier weer een feestje, wat zou t leuk zijn wanneer de meiden samen kunnen hobbyen… Heerlijk fruebelen en als klapper een heerlijk ruikende zeepketting op de badkamer hebben hangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.