Het is alweer een tijdje geleden dat ik de review schreef van het boek “lost my name” Maar vandaag zat er zo’n leuke mail in mijn mailbox van lostmy.name dat ik het met heel veel plezier wil delen.

Stap 1: Krokodil staat op punt te gaan genieten van een behoorlijk uit de kluiten gewassen ijsje. Dus begin met twee nu al opgewonden ogen te tekenen die allebei naar links kijken, zonder twijfel de plek waar je straks dat overheerljke ijsje tevoorschijn laat komen.

Stap 2: Gaan we nu de bovenkant van Krokodil’s gezicht doen door de ogen te verbinden met een horizontaal lijntje. Het moet er zo’n beetje uitzien als een ouderwetse telefoon of een halve hondenkluif zoals je wel in strips ziet.

Stap 3: De bek is net een soort skischans of zo’n wig voor onder de deur, met drie simpele lijntjes teken je er een stomp uiteinde aan. Voeg twee puntjes toe bovenop het uiteinde, dat zijn de neusgaten.

Stap 4: De beste plek voor een ijsje is natuurlijk je mond en Krokodil heeft een heel groot exepmlaar. Voeg een flink gebogen lijn toe onder de bek.

Stap 5: Voeg nu een rij tanden toe boven en onder (Krokodil is zelf erg blij met z’n tanden, dus doe ‘m een lol en teken er zoveel je kunt). Je kunt ook z’n tong al tekenen, natuurlijk sowieso onmisbaar voor ongebreideld ijsplezier. Teken twee gebogen lijntjes, alsof het een klein wolkje is.

Stap 6: We tekenen nog maar de bovenkant van Krokodil, dus zet ook een paar lijnen om z’n bovenlichaam vorm te geven – laat een lijntje vanachter z’n kaak vandaan komen en de andere vanuit een punt halverwege Krokodil’s mond en z’n voortanden. Teken dan een keurig rond half ei op de voorgrond.

Stap 7: Nu zijn de armen aan de beurt. Eentje strekt zich naar opzij en beneden uit alsof de hand op z’n heup rust. De andere krult triomfantelijk achter z’n bek langs (het is net het Vrijheidsbeeld, maar dan met een ijsje).

Stap 8: OK dan, dit is waar het om gaat, het ijshoorntje. Neem er de tijd voor, want het hoorntje moet al dat ijs gaan torsen. Dat moet dus goed stevig zijn. En een flink formaat hebben. Eigenlijk een omgekeerde feestmuts, dat werk.

Stap 9: Krokodil moet ‘m flink in de eh, klauwen hebben, dus teken drie vingers alsof het een ritje miniworstjes is. En dan het grote moment – dat glorieuze ijs zelf! Zet er maar lekker zo’n smakelijke ronde bol ijs bovenop. Maar misschien wel goed om een beetje bescheiden te beginnen want…

Stap 10: …hier komt de volgende bol al! Je kunt er zelfs zoveel tekenen als je zelf wilt. We hebben het zelf bij twee gehouden om buikpijntjes te vermijden. Tegelijkertijd konden we de verleiding niet weerstaan om er ook een kers bovenop te zetten. Daar kun je er zoveel van toevoegen als je denkt dat Krokodil aankan.

Stap 11: En dan nu de kleur – onze krokodil is levendig groen en onze ijshoorntjes roze (aardbeien roze) en kokosnoot (wit-achtig). Maar je kunt jouw ijsjes natuurlijk alle smaken geven die je maar wilt. Pistache! Chocolade! Toast met boter! Iemand al hongerig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.